Na prvi pogled reklo bi se Oktobar fest u Minhenu, ali već na drugi pogled shvatićete da se radi o nečem mnogo boljem. U srcu Srema bavarske kobasice sa bavarskim pecivom i senfom, domaće pivo, kolači i sve začinjeno našim folklorom, tamburašima, rok i pop koncertima. A na kraju spektakularni vatromet…Dovoljno je reći dve reči-BEŠKA FEST!!!

Dani vojvođansko-bavarske kulture nastali su prijateljstvom dva naroda-nemačkog i srpskog, koji su nekada zajedno živeli na ovim prostorima. Iz tog prijateljstva rodilo se bratstvo Beške i Karlshulda koje je ozvaničeno 2011. godine.

Tako je je prvco Beška dobila Karlshuld park, odmorište za bicikliste u Beški, a potom je i Karlshuld dobio Beška platz.

Zajedno oba mesta dobila su festival koji nije velik, ali je zato pun emocija i uspomena koje svake godine vežu dva naroda.

Posetioce je najpre pozdravio Milan Bogojević, direktor Turističke organizacije Opštine Inđija istakavši da ovaj festival ima dušu i da je  uspešan baš zahvaljujući ljudima koji ovde žive, a potom se obratio i prvi čovek Opštine Inđija Vladimir Gak podsećajući na prijateljstvo dva naroda.

Ove godine zbog aktuelne epidemiološke situacije prijatelji iz Nemačke nisu mogli da prisustvuju Beška festu, ali su se putem video linka obratili prisutnima na festivalu i pozdravili  svoje prijatelje. Bavarci su uputili srdačne pozdrave Beščanima sa željom  i nadom da se vide dogodine, a sudeći po ovogodišnjem, naredni 10. jubilarni Beška fest nadmašiće sve prethodne.

VIDEO:

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: