Ministar sporta i omladine Republike Srbije Vanja Udovičić posetio je  Osnovnu školu „Dr Đorđe Natošević“ u Novom Slankamenu i tom prilikom donirao sportsku opremu neophodnu za obavljanje nastave fizičke kulture.

On je izrazio zadovoljstvo uslovima školske sale u kojoj deca pohađaju nastavu i treniraju. Po njegovim rečima, donirana oprema predstavlja podstrek sadašnjim i budućim naraštajima da uđu u sistem sporta i da se oprobaju u nekoj sportskoj disciplini.
Udovičić je pohvalio lokalnu samoupravu u Inđiji zbog značajnog izdvajanja sredstava za razvoj sporta i omladine.
„U Inđiji ljudi prepoznaju značaj fizičke aktivnosti na kvalitet života i iz tog razloga ova opština ima veliki sportski potencijal. Mlada taekvondistkinja Lana Komnenić je, pre samo nekoliko dana, postigla sjajan uspeh, postala juniorska vicešampionka Evrope i dokazala da je velika nada srpskog sporta.
Ulaganja u sportsku infrastrukturu, popularizaciju sporta i posvećenost preduslovi su za postizanje velikih sportskih dostignuća. Sa mladim sportistima razgovarali smo o izazovima sa kojima se susreću i planovima za dalje aktivnosti, kako bismo nastavili da zajednički radimo na stvaranju sve boljih uslova za bavljenje sportom”, izjavio je ministar Udovičić.
Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak podsetio je da su izdvajanja za sport rekordna u istoriji opštine i iznose 175 miliona dinara.
„Danas je definitivno Inđija grad sporta i grad omladine. U saveznom rangu imamo čak četiri kluba i zato se trudimo da budemo najbolji u svim oblastima, ne samo u sferi privrede.“
Gak je dodao da se danas nalazimo u školskom objektu u koji nije ulagano 67 godina a danas, nakon ozbiljne rekonstrukcije, predstavlja modernu i savremenu školsku salu.
Ministarstvo sporta i omladine doniralo je školi dva rukometna gola, dve košarkaške table sa obručima i 40 lopti, po deset za svaki kolektivni sport.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Opština Inđija najbolje mesto za porodicu“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: