Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović uručio je ključeve od novog kombi vozila direktorici Predškolske ustanove “Poletarac” Jeleni Ivančević, kao donaciju lokalne samouprave. Vozilo će se koristiti za potrebe prevoza hrane za 16 objekata vrtića i za oko 2.000 mališana. Vrednost ove investicije je nešto više od 8 miliona dinara, a novo vozilo dobiće do kraja godine i druga Predškolska ustanova u opštini Stara Pazova.


Kako je istakao prvi čovek opštine prilikom primopredaje ključeva, a simbolično tokom obeležavanja Dečije nedelje, opština Stara Pazova vodi računa o svim kategorijama društva, pogotovo o najmlađima.

-Kupilo smo jedno potpuno novo vozilo, koje ispunjava sve standarde bezbednosti za prevoz hrane u dečije vrtiće. U dva vrtića imamo više od 20 objekata. Moram da napomenem da smo naručili i za drugi objekat kombi vozilo koje će stići do kraja godine istakao je prvi čovek opštine i dodao:

-Briga lokalne samouprave o deci u vrtićima i školama je zaista velika. Opština Stara Pazova je jedna od retkih i gotovo jedinstvena u Srbiji da svake godine imamo više dece u vrtićima, odnosno više stanovnika.

-Očekuje da će i kod nas krenuti trend kao u Beogradu i Novom Sadu da se otvaraju privatni vrtići. Mi smo spremni kao lokalna samouprava da subvencionišemo razliku u ceni za roditelje, a da imamo manje posla oko same organizacije poručio je predsednik Radinović.

Kako je istakla Jelena Ivančević, direktorica PU “Poletarac”, oni su podneli inicijativu za nabavku novog vozila, a lokalna samouprava im je izašla u susret.

-Ovo vozilo nam je bilo preko potrebno kako bismo bezbednije prevozili hranu u naše druge objekte, a sada smo zaokružili priču sa prethodnim donacijama kada je reč o našoj kuhinji.

-Imamo 2.000 dece upisano koja su rasšpoređena u 16 objekata u našoj opštini.

Direktorica je istakla da ima odličnu saradnju sa predsednikom i celom lokalnom samoupravom te se nada da će se odlični odnosi i dobra saradnja nastaviti i ubuduće.

Predsednik Radinović je tokom posete vrtiću podelio mališanima radne sveske, koje je takođe opština Stara Pazova donirala vrtiću.

Tekst je napisan u sklopu projekta “Godina velikih investicija u Pazovi” koji je sufinansiran je sredstvima iz budžeta opštine Stara Pazova.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
      https://youtu.be/EhImoOyZefI?si=IjT_9TEyrMaZjDxe
Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: