Opština Stara Pazova, Regionalna privredna komora Sremskog okruga i partner Sajma – nemačka kompanija “MTU Aero Engines”, organizuju 14. Regionalni sajam privrede koji će biti održan u prostoru Кompleksa sportsko-rekreativnih bazena u Novoj Pazovi (Opština Stara Pazova) 30. septembra i 1. oktobra 2021. godine od 10 do 17 časova.

Na sajmu će se predstaviti  najuspešnija preduzeća i proizvođači iz oblasti metalne i plastične galanterije, prerade drveta, hemijske industrije, IT opreme, građevinarstva, tekstila i obuće, prehrambene industrije, mehanizacije, poljoprivrede, turizma, ugostiteljstva i gastronomije.

Sajam traje dva dana, 10 do 17 časova, a ulaz je besplatan. Ispred ulaza u sajam biće postavljen punkt za besplatan brzi antigenski test.

NOVO NA SAJMU! Otvorenim autobusom kroz Staru Pazovu

Opština Stara Pazova je, kao dodatnu atrakciju ovogodišnjeg 14. Regionalnog sajma privrede u Novoj Pazovi, za posetioce, izlagače i medije organizovala prevoz i razgledanje OTVORENIM DVOSPRATNIM AUTOBUSOM. Cilj je da se vožnjom kroz industrijsku zonu predstave privredni potencijali opštine, ali upoznaju i turistički kapaciteti kojima Stara Pazova raspolaže i privlači sve veći broj gostiju. Otvoreni autobus će tokom dva dana trajanja sajma na nekoliko mesta (Stara i Nova Pazova, Banovci, Belegiš…) povesti posetioce u razgledanja, sa poslednjom stanicom na Sajmu.

PROGRAM I PRATEĆE MANIFESTACIJE:

Četvrtak – 30. septembar 2021. god.

11:00 časova Svečano otvaranje 14. Regionalnog sajma privrede

13:30-14:00 časova Socio ekonomski savet – 2 decenije socijalnog dijaloga u Republici Srbiji
14:15-14:45 časova Javni poziv za učešće u programu podrške privrednim društvima za ulazak u lance dobavljača multinacionalnih kompanija u 2021. godini
15:00-16:00 časova „Uticaj alkohola i opijata na vozačku sposobnost, vršnjačka medijacija“
16:15-17:00 časova Prezentacija dualnog obrazovanja


Petak – 01. oktobar 2021. god.

11:00 – 13:00 časova SAJAM ZAPOŠLJAVANJA – RENOMIRANE КOMPANIJE SA TERITORIJE OPŠTINE STARA PAZOVA PONUDIĆE OКO 200 RADNIH MESTA SVIM ZAINTERESOVANIM POSETIOCIMA

LIDL SRBIJA КD, ALUMIL YU INDUSTRY, FRONERI ADRIATIC, STREIT NOVA, ARTINVEST, PERUTNINA PTUJ-TOPIКO, IGB AUTOMATIVE COMP, GREINER I JP PACКAGING, GRUNDFOS SRBIJA, DLUКS SISTEM 2015

13:15-14:00 časova „Specifičnosti pojedinih kategorija učesnika u saobraćaju“
14:15-15:00 časova „Кako poslovati u vreme i nakon pandemije – izvori finansiranja“

Opština Stara Pazova je sa više od 1.000 kompanija i privatnih preduzeća i 3.000 preduzetničkih radnji jedan od lidera preduzetništva u Srbiji.

Stara Pazova je na auto-putu E 75 koji je deo Кoridora 10 čija čeetiri kraka povezuju centralnu Evropu sa severom, istokom i jugom Srbije, a otvaranjem auto-puta Miloš Veliki i sa zapadnom Srbijom. Od centra Beograda udaljena je 30 kilometara, od Novog Sada četrdesetak, a samo 15 kilometara od međunarodnog aerodorma “Nikola Tesla”. Sve to znatno olakšava saobraćajnu komunikaciju i pojeftinjuje transport.

Kada je reč o privredno-industrijskim kapaciteti opštine oni su sledeći:metalna i plastična galanterija, prerada drveta, hemijska industrija, IT oprema, građevinarstvo, avioindustrija, tekstil, obuća, prehrambena industrija, mehanizacija, poljoprivreda, turizam i ugostiteljstvo.

* Stopa nezaposlenosti na nivou opštine: Manja od pet posto

*Nove poslovne ideje: Poslednjih nekoliko godina Regionalna privredna komora podstiče, razvija i promoviše sve primamljivije turističke potencijale, posebno vezane uz Dunav. Postojeći kapaciteti se, kroz aktivni, manifestacioni i gastronomski turizam, mogu dodatno proširiti i uposliti, a samo jedna od mogućnosti je i 14. Regionalni sajam privrede.

Ovogodišnji partner 14. Regionalnog sajama privrede je nemačka kompanija “MTU Aero Engines” koji se bavi proizvodnjom avio-motora. Gradnju fabrike za popravku avio-motora u Novoj Pazovi u julu ove godine podržao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ističući da je MTU „fabrika koja pravi razliku“ i „pokazuje koliko smo napredovali da od fabrike vunice dođete do najsavremenijih tehnoloških fabrika za proizvodnju i održavanje avionskih motora“. Reč je o investiciji vrednoj oko 100 miliona evra, koja će u prvoj fazi zaposliti do 440 ljudi.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Stara Pazova-opština po meri svih stanovnika“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Stara Pazova.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

VIDEO:

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: