ČORTANOVCI: Posle 40 godina dočekali da dobiju put do Dunava

Put od Čortanovaca do dunavske obale prestavlja “noćnu moru” za vozače i pretnju za bezbednost njihovih automobila. Ukoliko želite da siđete od Čortanovaca do Dunava, trebaće vam mnogo strpljenja i u najmanju ruku terensko vozilo, jer je put koji vodi od sela do reke u katastrofalnom stanju.

PRONAĐENO RIMSKO BLAGO

Da ipak ima nade za sve ljubitelje čortanovačke šume i dunavske rivijere potvrđeno je iz opštine Inđija  jer ove godine počinje rekonstrukcija puta od vile Stanković do Dunava. Nakon narednog skupštinskog zasedanja u Inđiji, koja je zakazana za 25.april, počinju pripreme za realizaciju ovog dugo isčekivanog projekta.

Podsetićemo, vikend zona katastarske opštine Čortanovci broji preko 3000 kuća i vikendica i deo je Nacionalnog parka Fruška gora. Na ovom delu obale Dunava ima više vikendica nego stanovnika u selu.

NAJPOZNATIJI URANAK NA KOZARICI

Ovaj deo Srema se može pohvaliti i jednom od najlepših plaža na ovom delu toka Dunava, atraktivnim peščanim sprudovima i ostrvima i prirodnim ambijentom Mihaljevačke šume. Na ovoj lokaciji snimane su scene iz filma “Varljivo leto 68“.

Pored priprodnih vrednosti i lepota, to je prostor bogat i kulturno-istorijskim spomenicima: ostaci naselja iz neolita, ostaci rimskog utvrđenja, sveti izvor Savinac na kome je boravio Sveti Sava na svom putovanju do Koviljskog manastira i Vila Stanković – vila kraljevskog namesnika Radenka Stankovića.

SELO ČUVENO PO ANDRI JOVIĆU

Podelite sa prijateljima:
  • 199
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *