ČORTANOVCI I KAMIONI: Probijena trasa, urađena obilaznica od 900 metara oko sela

Meštani Čortanovaca imaju razloga da budu zadovoljni jer kao što je i najavljeno, bliže se kraju radovi na izgradnji obilaznog puta oko ovog naseljenog mesta poručuju u Inđiji.

-Obišao sam radove na izgradnji obilaznog puta oko Čortanovaca, trasa puta je probijena i urađeni zemljani radovi dužine od 1.400 metara. Uveliko se nasipa put tucanikom, a do sada je urađena deonica od 900 metara ističe Zoran Milićević, direktor JP „Inđija put“ i dodaje:

INTERVJU: Vladimir GAK, predsednik opštine Inđija

-Kako sam saznao od izvođača radova, postojao je problem i vezi eskproprijacije zemljišta, mislim da je  i to rešeno. Put će najskasnije u toku od 20 dana biti pušten u saobraćaj, a teški kamioni više neće problaziti kroz selo navodi Milićević i dodaje da će saobraćajne gužve u selu biti smanjene za 90 odsto.

Podsećamo, meštani Čortanovaca su više puta apelovali na nadležne da se ovaj problem što hitnije reši, jer nisu mogli da žive od saobraćajnih gužvi, a bila je ugrožena njihova bezbednost. Nakon zbora meštana i sastanaka sa nadležnima usledilo je i rešenje.

Reč je o kamionima nosivosti 55 tona, a putevi su projektovani za nosivost od 7 do 25 tona. Prema podacima, kroz Čortanovce na svakih 30 minuta prođe u proseku od 10 do 15 kamiona, te se taj broj meri na dnevnom nivou i više od stotinu.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *