Odbornici Skupštine opštine Inđija usvojili su budžet za 2023. godinu u iznosu od 4,88 milijarde dinara a čak trećina namenjena je za različite mere podrške porodici i omladini.

Najviše sredstava opredeljeno je za predškolsko obrazovanje, odnosno 379 miliona dinara. Od 1. januara 2023. godine vrtić je za sve mališane sa teritorije opštine Inđija besplatan. Ova mera jedna je od najznačajnajih u oblasti podrške porodici i rasterećivanja kućnog budžeta roditelja.

Zahvaljujući ovoj odluci prosečna porodica sa dvoje male dece uštedi 96 hiljada dinara godišnje.

Podizanje kvaliteta obrazovanja ogleda se u novčanim sredstvima namenjenih osnovnim i srednjim školama. Ove godine izdvojeno je skoro 300 miliona dinara, najviše do sad. Sredstva su mahom namenjena za infrastrukturne radove i opremu neophodnu za kvalitetniju nastavu.

Istorijski visok budžet je i za sport. Vrhunski ostvareni rezultati u brojnim sportskim klubovima opravdavaju izdvajanje za ovu oblast u iznosu od 230 miliona dinara.

Podsećamo da Inđija ima prvi put šampiona Srbije u kolektivnom sportu-ženski rukometni klub „Železničar“, odbojkašice igraju najviši rang takmičenja, rukometaši i fudbaleri Inđije su u veoma jakim drugim ligama, dok u individualnim sportovima ne postoji takmičenje na domaćem ili međunarodnom nivou odakle se sportisti ne vrate sa jednom od medalja.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: