Do pre samo nekoliko godina studentske stipendije u Inđiji iznosile su 7.500  dinara, danas je taj iznos daleko veći i iznosi 18.000 dinara na mesečnom nivou, što je sasvim dovoljno za potrebe jednog studenta.

Ove godine studentsku stipendiju dobilo je ukupno 107 studenata sa teritorije inđijske opštine koji su ispunili kriterijume za dodelu stipendija.

Ugovore o dodeli stipendija uručio je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak istakavši da su mladi ljudi budućnost Inđije.

Svečano uručenje organizovano je u skupštinskoj zgradi Opštine Inđija.

-Oni su naša nova snaga i budućnost. Ja ih pozivam i moja je želja da ostanu u Inđiji da rade i zasnuju porodice. I naravno da se aktivno uključe u javni sektor i izvršnu vlast kako bi svojim znanjem i energijom dodatno pogurali ekonomski razvoj Inđije poručio je Gak i dodao:

-Za budućnost Inđija ne treba da brine. Budući vrhunski doktori, inženjeri, menadžeri, ekonomisti, pravnici i drugi vodiće naš grad ka boljitku koji zaslužuje a Opština Inđija im trenutno u njihovom školovanju pomaže da do tog puta stignu lakše i brže.

Podsetićemo, Opština Inđija daje najviše stipendije u Srbiji i one su više od duplo uvećane u poslednje četiri godine. Pored studentskih stipendija, lokalna samouprava daje i lap top računare za vukovce i istaknute sportiste, besplatne udžbenike za đake prvake, besplatan prevoz za učenike u međumesnom saobraćaju, besplatan vrtić  za treće, četvrto i svako naredno rođeno dete kao i niz drugih podsticajnih mera kojima se  podstiče natalitet u Opštini Inđija.

USLOVI ZA DOBIJANJE STIPENDIJE:

Pravo na stipendiju mogu ostvariti studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija i Autonomna Pokrajina Vojvodina pod uslovom:

-da su upisali jednu od godina akademskih studija prvog stepena, master akademske studije, kao i studije kod kojih je akademski studijski program organizovan integrisano u okviru osnovnih i master akademskih studija, i to od druge do šeste godine studija,
-da tokom studija imaju prosečnu ocenu najmanje 8.50
-da tokom studija nisu obnavljali ni jednu godinu i
-da imaju prebivalište na teritoriji opštine Inđija najmanje tri godine.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Opština Inđija najbolje mesto za porodicu“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: