Pruga od Beograda do Novog Sada biće gotova najkasnije u martu ove godine poručuju nadležni.


Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je Tanjugu da je počelo testiranje brze pruge od Beograda do Novog Sada i da će ona biti otvorena za putnički saobraćaj u martu.

Momirović dodaje da je Srbija te vozove već platila i da je reč o najboljim vozovima u svetu u toj kategoriji.

Međutim, ukazuje da naši vozovi i dalje idu sporo, iako je država poslednjih godina uložila dosta novca u obnovu pruga.

Ostaje, kaže, da se obnovi još dosta pruga i da se nabavi još dvadesetak novih putničkih kompozicija.

“Promene u železnici postoje, ali ova izgradnja će biti revolucionarna i dovešćemo železnicu na takav nivo da postane poželjan vid saobraćaja za mlade, poslovne ljude i sve one koji se železnice sećaju iz nekog prethodnog perioda, iz 70-ih i 80-ih godina prošlog veka”, rekao je Momirović.

Vučić vozom došao do Inđije-BRZA PRUGA PONOS SRBIJE!!

Kaže da je u toku i rekonstrukcija pruge od Subotice do Segedina koja je počela tokom 2021. godine i da je ona važna i za projekat brze pruge Beograd-Budimpešta.

Momirović je naglasio da će Beograd, Novi Sad, Subotica i mnogi drugi manji gradovi u Vojvodini biti dobro saobaćajno povezani sa Budimpeštom.

Takođe, naglasio je da je izgradnja brze pruge velika prilika za naš turizam, industriju, kao i razvoj čitave ekonomije.

“Očekuje se da ćemo do 2025. godine pustiti brzu prugu Beograd-Budimpešta, ali to ne zavisi samo od nas”, napomenuo je Momirović.

Srbija će svoj deo pruge do Subotice završiti do kraja 2024. godine ili najkasnije do 2025. što će, kako kaže, značiti da je Srbija u saobraćajnom smislu već deo EU.


VOŽNJA OD POLA SATA:

Kako je više puta bilo reči, najmodernijom železnicom i novim vozovima stizaće se od Beograda do Novog sada za samo pola sata. Cena karte treba da iznosi 1.000 dinara. Takođe  od Beograda do Novog Sada će biti urađeno ukupno 15 novih i rekonstruisanih stanica. Od toga se stanice Zemun i Batajnica grade  kao novi objekti kao i Sremski Karlovci i Beška, dok ostale stanice dobijaju potpuno novih izgled nakon nekoliko decenija čekanja.


Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: