Dunavskoj rivijeri inđijske opštine vraćen je stari sjaj. U prethodnih nekoliko nedelja nadležni iz inđijske opštine sproveli su radove na uređenju četiri plaže na Dunavu: Čortanovce, Bešku, Stari Slankamen i Krčedin.

Svi posetioci sada imaju lepo uređene plaže sa pratećim sadržajima poput suncobrana, kabina za presvlačenje i mobilijara,a pojedini i terene za odbojku na pesku.

Foto: Plaža Čortanovci

Iz Turističke organizacije opštine Inđija apeluju na neplivače i plivače početnike da se ne kupaju u Dunavu, jer na plažama nisu obezbeđeni spasioci i da u vodu svaki pojedinac ulazi na sopstvenu odgovornost. Na svakoj plaži biće postavljene table upozorenja da nije obezbeđen spasilac i da se svaki pojedinac kupa na sopstvenu odgovornost.

PLAŽA ČORTANOVCI:

Ovo slikovito naselje može se pohvaliti jednom od najlepših plaža na ovom delu toka Dunava, atraktivnim peščanim sprudovima i ostrvima, prirodnim ambijentom Mihaljevačke šume, te se preporučuje ljubiteljima sporta i rekreacije – aktivnog odmora u prirodi.

Na ovoj lokaciji snimane su scene iz filma “Varljivo leto 68.”, delovi serije “Vere i zavere” i još mnoge sekvence iz filmova i serija srpske kinematografije.

Foto: Plaža “Varljivo leto 68”

Na ovoj plaži uklonjeno je šiblje, pokošena trava i nasut pesak. Takođe su postavljeni suncobrani, mobilijar i  info table sa natpisom plaža “Varljivo leto 68”.   Kako je najavio prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak, uskoro će biti urađen a i putna infrastruktura, koju nije bilo moguće urediti jer su par godina trajali radovi na izgradnji brze pruge i vijadukta u Čortanovcima.

Podsećamo,sedamdesete godine prošlog veka važe za zlatno doba čortanovačkog turizma kada su na popularnu, dunavsku rivijeru dolazili turisti iz cele bivše Jugoslavije.

Tada je tu postojao hotel sa 120 ležajeva, odnosno šest restorana u Čortanovačkoj šumi. Sva su očekivanja da Čortanovci ponovo postanu popularno mesto za sve turiste.

PLAŽA BEŠKA:

Prostor kraj Dunava se nalazi odmah ispod beščanskog mosta a u okviru radova prostor je raskrčen, nasut pesak, postavljeni suncobrani i kabine za presvlačenje a takođe je postavljena i javna rasveta . Ova plaža takođe je dobila  teren za odbojku na pesku. U mesnoj zajednici Beška kažu da je plaža za kratko vreme postala omiljeno mesto svih beščanaa, koji su  takođe bili uključeni u radove na uređenju plaže.

 

Foto: Plaža Beška

 

 

PLAŽA STARI SLANKAMEN:

Stari Slankamen čuven je kao biser turizma odvajkada. Ovde su nekada brodovi iz Zemuna dolazili sa turistima, jer Slankamen ima brojne kulturno-istorijske lokalitete. Slankamen je na daleko čuven po lesnom profilu, tvrđavi Acumincum, izvoru slane vode, vinariji u turskom hamamu, crkvi Svetog Nikole i mnogim drugim zanimljivim lokalitetima.

Plaža:Stari Slankamen

 

Takođe Slankamen ima dve marine za brodove, a od nedavno svi turisti koji dođu u ovom neobično mestašce imaće i lepo uređenu plažu. I na ovom mestu su postavljeni suncobrani i prateći mobilijar, a nekadašnji nekultivisani prostor pretvoren ej u prelepo mesto za sve ljubitelje prirode.

PLAŽA KRČEDIN:

Krčedin je  takođe interesantno turističko mesto koje je najpre poznato po prelepom rezervatu prirode Krčedinskoj adi, a potom i po interesantnoj obali i obroncima Fruške gore. I ovde će kako su najavili nadležni plaža biti sređena,  tako da će završetkom radova na ovoj plaži biti zaokružena celina uređenja dunavske obale dugačke 27 kilometara.

VIDEO:

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: