Roditelji koji žive na teritoriji opštine Inđija dobili su od opštine Inđija više od 370 auto-sedišta za decu u cilju bezbednije vožnje mališana u automobilima. Pre uručenja, roditeljima je prikazana prezentacija o pravilnom postavljanju autosedišta.

U obraćanju roditeljima, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak podsetio je koje sve mere podrške porodici sprovodi lokalna samouprava.

Gak je naveo da je dodela autosedišta ima dvostruku funkciju.

„Na ovaj način materijalno pomažemo roditelje a sa druge strane preventivno utičemo na to da se deca bezbedno voze u sedištima koja su prilagođene njihovom uzrastu“.

Podela autosedišta se vrši i sutra. Roditelji koji zbog obaveza nisu mogli danas i neće moći sutra da dođu, autosedišta mogu od sledeće nedelje da preuzmu u zgradi Opštine Inđija.

Da podsetimo, Opština Inđija ima brojne mere podrške porodici kao što je finansiranje vantelesne oplodnje, izgradnja novog i proširenja drugih objekata vrtića, renoviranje i opremanje škola, kupovina udžbenika i školskog pribora za đake prvake, besplatan javni gradski prevoz za učenike, najveće studentske stipendije u Srbiji, laptop računari za vukovce, uspešne sportiste i učenike i drugo.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: