Tokom letnjih meseci i velikih vrućina  potrošnja vode u Inđiji dostigla je maksimum, najviše zbog neracionalne potrošnje  odnosno zalivanja bašti, punjena bazena, pranja dvorišta i slično. Nadležni iz opštine Inđija apeluju na sve građane da budu racionalni kako sistem vodosnabdevanja ne bi  bio ugrožen, a građani ostali bez vode.
-Čuli ste i od direktora Vodovoda da je izlazni kapacitet vode na izvorištu 200 litara u sekundi što je maksimum. To je više nego duplo kapaciteta vode od onog što smo imali pre šest godina istakao je prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak i naglasio:

-Apelujem na sve naše sugrađane da ako već moraju da koriste veće količine vode to rade u nekim kasnim večernjim satima ili rano ujutru (bazeni, voćnjaci, travnjaci i slično), inače će sistem prestati da funkcioniše te nećemo imati vode za osnovne potrebe. Samo odgovornost i svest mogu da održe ovaj sistem navodi Gak i podseća da najveći problem postoji u Krčedinu.

-Taj vodovod nije na trasi inđijskog sistema, na neki način je samostalan, što znači kada se kapacitet vode u ovom selu isprazni ne možemo da intervenišemo kao na inđijskom sistemu na koji su priključena sva naselja. To je nešto što je nasleđeno, sistem koji funkcioniše 50 godina. Zato apelujem na stanovnike Krčedina da smanje potrošnju kako bi bilo vode za osnovne potrebe zaključuje Gak.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: