AKTUELNO: “Agromarket” planira gradnju NOVE fabrike i 50 novih radnih mesta

Samo dva meseca nakon što je svečano otvoren distributivni i logistički centar domaće firme „Agromarket“ u Inđiji, čelni ljudi ove kompanije planiraju uskoro da prošire kapacitete i izgrade novi poslovni prostor na površini od 5.000 kvadratnih metara. U novoj fabrici posao treba da pronađe još 50 radnika, a do sada je zaposleno 70.

Firma „Agromarket“ je vodeći proizvođač, zastupnik i distributer širokog spektra proizvoda-pesticida, semenske robe i garden uređaja ima 15.000 kvadratnih metara, prima i isporučuje robu preko 14 automatskih pretovarnih rampi. Ukupna vrednost investicije iznosi 7,5 miliona evra, od čega je vrednost građevinskog objekta šest miliona, a opreme 1,5 milion evra.

Foto: U planu izgradnja još jedne fabrike

Skladišni prostor raspolaže moderno opremljenim regalnim skladištem kapaciteta 15.500 paletnih mesta, koje opslužuju 30 visokoregalnih i drugih viljuškara. Logistički centar Inđija trenutno zapošljava 70 radnika različitih profila.

GAK: INĐIJA PONOVO PRIVLAČNA ZA INVESTITORE

Uz postojeće distributivne centre u Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici logistički centar u Inđiji treba da unapredi snabdevanje kupaca na prostoru Vojvodine ali i kupaca u regionu.

Kako je više puta istakao predsednik opštine Inđija Vladimir Gak u poslednjih godinu i po dana rezultat novog rukovodstva opštine Inđija jeste potpisani ugovori za sedam novih investicija i preko 450 novih radnih mesta.

-Na tome se nećemo zaustaviti, pokušaćemo još da smanjimo stopu nezaposlenosti koja sada iznosi 4,86 posto (2042 lica na evidenciji NSZZ) u odnosu na broj punoletnih građana.

Podelite sa prijateljima:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *