U Novoj Pazovi zvanično je otvoren ogranak nemačke kompanije za remont aviomotora – MTU. Svečanom otvaranju prisustvovao je ceo državni vrh, od predsednika Aleksandra Vučića do Ministarke privrede, ali i predstavnika menadžmenta MTU-a, zatim ambasadorka Nemačke u Srbiji, predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović i brojni srpski i nemački mediji.

VIDEO:

Platu veću i do tri puta od prosečne i uslove rada kao u svim ograncima MTU grupacije, najavili su zvaničnici pre tri godine, prilikom polaganja kamena temeljca za novu fabriku. MTU otvara vrata povratku naše zemlje u mrežu evropske i svetske avio-industrije. U prvoj fazi, do kraja sledeće godine, biće zaposleno više od 500 ljudi, a ukupno je planirano do 2.000 radnih mesta za stručnjake iz te visokotehnološke industrije.

Predsednik Aleksandar Vučić je na svečanosti povodom otvaranja rekao da je ovo važan signal za Srbiju kao i da je ponosan na investicije i izgrađene pristupne saobraćajnice u opštini Stara Pazova.

-Pogledajte kako smo uredili sve pristupne saobraćajnice, opština Stara Pazova na čelu sa dobrim gradonačelnikom Radinovićem i Ministarstvom privrede kao i drugima je uradila dobar posao.Pogledajte kako to izgleda danas a kako je izgledalo juče. I to nije sve, nastavićemo da radimo na infrastrukturi a ja sam siguran da će MTU dvostruko ili trostruko da uveća svoje kapacitete ovde poručio je predsednik Vučić i naglasio da je za taj težak rad potrebno obezbediti ljude.

Prvi čovek opštine Stara Pazova Đorđe Radinović je podsetio da je opština Stara Pazova u prethodnih šest meseci intenzivno radila na komunalnoj i saobraćajnoj infrastrukturi za potrebe nemačkog investitora.

-Uradili smo put, električnu energiju, vodovodnu, gasnu i kanalizacionu mrežu i sve što je bilo potrebno, a iz budžeta smo izdvojili više od 600 miliona dinara za radove, da bi sve danas ovako izgledalo. Na to smo veoma ponosni rekao je Radinović i dodao:

-Građani naše opštine treba da znaju da ih zbog dolaska ovakve kompanije očekuje sve bolji život, i sve opremljenija i uređenija naselja.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: