Povodom 70. godina postojanja kompanija „Stamevski-moj slatkiš“ iz Stare Pazove, a u okviru poljoprivrednog sajma koji se održava od 20. do 26. maja, zajedno sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka (NURDOR) organizovala je humanitarnu akciju pod nazivom „Human i sladak“, sa ciljem da se izgradi šesta roditeljska kuća NURDOR-a.

Za vreme Poljoprivrednog sajma, firma Stamevski svakog dana prodaje po 10 metara torte, gde će svako parče biti kupljeno po ceni koju odredi učesnik akcije. Kutija za dobrovoljne priloge kao i torta nalazi se ispod nadstrešnice, u dvorištu Novosadskog sajma.

Protokol o poslovnoj saradnji su u  NURDOR-ovoj roditeljskoj kući u Petrovaradinu, potpisali generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, direktor Kompanije “Stamevski” Aleksandar Stamevski i predsednica Upravnog odobora Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka – NURDOR, Joland Korora.

NURDOR je jedino udruženje ove vrste u Srbiji koje se bavi sveobuhvatnom psiho-socijalnom podrškom porodicama i sistemskim rešenjima koja omogućavaju da zdravstveni sektor pedijatrijske onkologije u celoj Srbiji funkcioniše bolje. Prikupljena sredstva biće usmerena na izgradnju šeste roditeljske kuće.

Direktor kompanije „Stamevski“ Aleksandar Stamevski kaže da je veoma ponosan na ovu humanitarnu akciju i sve učesnike i pozvao je i druge društveno odgovorne firme da slede lep primer pomoći deci.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: