Narednih 45 dana svi mališani iz inđijske opštine moći će da izaberi jednu od dve lokacije na kojima su postavljena klizališta: u Beški ili Inđiji.

Opština Inđija zajedno sa Sportskim centrom odlučila je da zimske čarolije na ledu omogući pored Inđije i meštanima Beške.

 

Kako je istakao predsednik opštine Inđija Vladimir Gak ovo je još jedna potvrda da nije Inđija centar svega, već i da se podjednako vodi računa o potrebama meštana svih naseljenih mesta.

Svečanost povodom otvaranja dva klizališta počela je spektakularnim vatrometom u parku Danice Jovanović, u kojem je smešteno klizalište ali i dekorativna rasveta i ukrasi.

Novica Temunović, predsednik Saveta mesne zajednice Beška je prilikom svečanog otvaranja u petak 15. decembra poručio da je veoma zadovoljan i zahvalan što je klizalište otvoreno u Beški i naglasio da će Beščani svakog vikenda imati različita dešavanja baš na ovom mestu.

-Najpre nas očekuje veče vina 23. decembra, a potom 29. decembra i novogodišnji bazar sa podelom paketića za svu decu do 7 godina. Nakon toga 5. januara imamo Božićni bazar i 13. januara veče iznenađenja rekao je Temunović.

Klizalište u Beški je posetio prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak i tom prilikom istakao da su napravili dobru stvar, jer je Beška majveće selo inđijske opštine (6.000 stanovnika). Beška je apsolutno zaslužila da ima klizalište poručio je Gak i naglasio da se upravo ovde oseti duh praznika.

-Ovde gravitiraju i Čortanovci i Krčedin, nije Inđija centar sveta, mi smo to pokazali u prethodnim godinama koliko je bitno da svako selo napreduje a ne samo centar Inđije, kao što je to bilo nekada.

Ilija Trbović, direktor Ustanove “Sportski centar” Inđija je istakao da slika govori više od hiljadu reči i da su dečiji osmesi nešto najvažnije.

Nakon svečanog otvaranja u Inđiji, takođe vatrometom, predstavom i animatorima otvoreno je i klizalište u centru Inđije. Narednih mesec i po dana, tačnije do 01. februara svi mališani imaće priliku da uživaju na ledu, a kako tradicija nalaže biće organizovana i škola klizanja.

Klizalište u Inđiji

Pored klizališta inđinčani mnogu da uživaju u duhu praznika jer je na Trgu kod Pošte postavljena novogodišnja jelka i potpuno nova dekorativna rasveta i ukrasi.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Opština Inđija priča o uspehu“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

VIDEO:

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: