Državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede Ivana Popović posetila je članice Udruženja žena „Banstolka“ i razgovarala o mogućnostima državne podrške radu ženskih udruženja koja za cilj imaju očuvanje tradicije.

-Meni je veliko zadovoljstvo da sam večeras  sa damama iz Banstola, da sam večeras u Inđiji i da ćemo imati još jedan u nizu toplih i otvorenih razgovora koje ćemo širom naše Srbije imati sa damama.

-Žene su ključ uspeha, stub svake porodice i domaćinstva, stoga mi je bilo važno da te dame posetim, da razgovaramo o svemu što smo uradili, ali i o planovima za budućnost. Želela sam da čujem od tih mudrih žena kako one vide Srbiju”- poručila je Ivana Popović državna sekretarka Ministarstva poljoprivrede Republike Srbije prilikom posete seoskom gazdinstvu “Banstolka”.

Sekretarka Popović je sa ženama razgovarala o budućim planovima i mogućnostima podrške države za razvoj ženskog preduzetništva.

-Ono što je bitno da kažem ispred Vlade Republike Srbije jeste da se itekako poštuju žene, institucionalno radimo na tome da podržimo žene u društvu. To se vidi od najvišeg nivoa koliko imamo ministarki, zatim žena narodnih poslanica u skupštini, u pokrajinskoj skupštini, dakle izuzetno veliki broj funkcionera su žene. Te žene se bore i za sve ostale da budu njihov glas u tim institucijama i zaista se trudimo da programe i projekte koji su usmereni na podršci ženama poručila je sekretarka.

On je takođe istakla da je u poslednje vreme primetno ujedinjavanje žena, njihovo zajedništvo i njihovo zajedničko delovanje u očuvanju tradicije kroz zanate, rukotvorine i ručne radove.

-To je nešto što je veoma važno, zato radimo na tome da i tu grupaciju podržimo. Sada postoje načini da žena bude vlasnik poljoprivrednog gazdinstva, da razvija svoju delatnost, i obezbedi sebi ekonomsku sigurnost“, rekla je Popović, i najavila u narednom periodu nove programe Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja kojima će biti podržano žensko preduzetništvo.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Opština Inđija priča o uspehu“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: