Opština Inđija već tri godine intenzivno sprovodi akcije ozelenjavanja opštine, te je tako za ovaj vremenski period zasađeno oko 9.000 sadnica.

Poslednja u nizu akcija organizovana je u severoistočnoj radnoj zoni u Inđiji na čuvenoj lokaciji 15 pored Grundfosa i IT parka, gde je posađeno 150 sadnica platana. Reč je o akciji koju zajednički realizuju opština Inđija, JKP “Komunalac” a sve uz finansijsku podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Tim povodom je opštinu Inđija posetila državna sekretarka u pomenutom ministarstvu, koja je zajedno sa predsednikom opštine Vladimirom Gakom, đacima Tehničke škole i direktorima javnih preduzeća simbolično posadila nekoliko sadnica. Radi se o projektu koji je finansiran na konkursu ministarstva, obuhvata 700 sadnica drveća a vrednost investicije je 2,6 miliona dinara istakla je sekretarka Pavkov.

Foto: Sadnja u radnoj zoni-lokacija 15

-Naše Ministarstvo za zaštitu životne sredine sprovodi još jedan u nizu projekata koji direktno utiču na poboljšanje životne sredine. Ovo su mere koje direktno utiču na smanjenje aero zagađenja i na poboljšanje agro-ekoloških mera koje će uticati i na poboljšnje poljoprivrednog zemljišta ali i na biodiverzitet rekla je sekretarka.

-Oplemenjujemo industrijsku zonu, svakim danom činimo korak više u zaštiti životne sredine. Za tri godine zaključno sa ovom akcijom ćemo posaditi 700 novih stabala. Gotovo 9.000 stabala smo posadili u prethodne tri godine poručio je Gak i zahvalio se sekretarki na poseti i podršci.

-Inđiji ne fali privrede, ali sa druge strane mogu da kažem da nam fali zelenila i drveća, upravo to činimo i još jednom veliku zahvalnost dugujemo ministarki Ireni Vujović, koja je uvek tu da pomogne kada je reč o bilo kojem problemu iz njenog resora zaključio je Gak.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Opština Inđija priča o uspehu“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

VIDEO:

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: