Završen novi vrtić u Inđiji, počela dogradnja objekta “Neven”

Kako je istakao predsednik opštine Inđija Vladimir Gak na sastanku “Sistema 48” u Inđiji završeni su radovi na izgradnji novog vrtića u Inđiji. Preostalo je samo da se uredi unutrašnjost u vidu nameštaja i propratnog sadržaja za najmlađe.

Objekat je izgrađen na površini od oko 1.000 kvadrata, a vrednost ove kapitalne investicije je 108 miliona dinara i finansira se iz lokalnog budžeta.

Završetkom objekta biće upisana sva deca koja se nalaze na listi čekanja(nešto više od 200 dece).

Objekat je od velike važnosti ne samo zbog ukidanja liste čekanja već i zbog niske stope nezaposlenosti(oko 3.2%), kao i otvaranjem novih fabričkih postrojenja, proširenju postojećih i prilivu stanovništva iz drugih krajeva Srbije.

Izuzev ove investicije u Inđiji su počeli radovi na proširenju i dogradnji objekta “Neven” Predškolske ustanove „Boško Buha“.

Vrednost radova iznosiće nepunih sedam miliona dinara a 80 posto sredstava obezbedilo je Ministarstvo bez portfelja zaduženo za demografiju i populacionu politiku. Ostatak sredstava 1,2 miliona dinara finansiraće opština Inđija.

Planiranim radovima vrtić će dobiti dodatne dve sobe za mališane i sa pratećim prostorijama objekat će se proširiti za 235 kvadratnih metara.

Jedna soba biće namenjena za jaslenu grupu, odnosno decu uzrasta do dve godine, a druga za mešovitu grupu uzrasta od tri do pet godina. Proširenjem kapaciteta vrtiće biće obezbeđena mesta za 50 mališana.

Projektom su definisani pripremni, zemljani, zidarski, betonski, električni i tesarski radovi.

Izvršiće se termička i hidroizolacija podova i zidova i postaviće se keramičke podne i zidne pločice prve klase.

Objekat će biti izgrađen najkvalitetnijim materijalima koji će u potpunosti zadovoljiti najstrože uslove za boravak mališana.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *