Povodom 103 godine od osnivanja Rezervnih vojnih starešina Republike Srbije organizovana je svečanost u holu Pozorišne sale u Staroj Pazovi.


Događaju su prisustvovali predstavnici vojnih starešina Srbije, opštine Stara Pazova i Inđija ali i mnogobrojni članovi ovih organizacija. Na samom početku prisutne goste i aktivna lica u Vojsci Srbije pozdravio je Branko Crnobrnja, predsednik Organizacije rezervnih vojnih starešina opštine Stara Pazova čestitavši svima ovaj veliki dan.

Ovom prilikom prvom čoveku opštine Stara Pazova Đorđu Radinoviću uručena je minijaturna pozlaćena sablja Stepe Stepanovića, za izuzetan doprinos i pomoć organizaciji rezervnih vojnih starešina u Staroj Pazovi.

-Želim pre svega da Vam čestitam ovaj jubilej koji pre svega govori da je ovo udruženje opstalo više od 100 godina. Ako vidimo ko ga je osnivao i šta je sve prošlo u svom radu, koliko teških vremena, koliko ratova, ali imajući u vidu činjenicu koliko su naši oficiri bili čvrsti u tim ratovima tako je i udruženje opstajalo i nadam se da će još dugo trajati poručio je predsednik Radinović i dodao:

-Ovo udruženje kao i naš srpski narod prolazi kroz teška vremena, kroz mnoge ratove, mi ni danas nemamo mira, nišim nismo izazvali da se i danas zvecka oružjem u našem komišiluku. Nadamo se da će naš predsednik Aleksandar Vučić zajedno sa svima nama,uspeti da sačuva mir, znamo koliko se zalaže za mir, u to ime želimo mu puno uspeha. Živeo predsednik, živela Srbija poručio je predsednik Radinović i zahvalio se organizaciji za poklon.

Udruženje rezervnih oficira i ratnika, čije tekovine čuva Organizacija rezervnih vojnih starešina Srbije, osnovano je 15. septembra 1919. a prvi predsednik je bio Vojvoda Stepa Stepanović.

VIDEO:

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: