Za par dana počinje uređenje centra Krčedina i Novog Slankamena

Stanovnici inđijskog sela Krčedin mogu očekivati da za nedelju dana počnu radovi na uređenju užeg centra njihovog sela. Kako su istakli nadležni u opštini Inđija ugovor sa izvođačem radova je potpisan, a u toku je priprema dokumantacije za uvođenje u posao.

Cilj opštinskog rukovodstva od 2016. godine jeste stvaranje približno istih uslova za život kako u gradu tako i u svim naseljenim mestima. U prilog tome najbolje svedoči veliki projekat asfaltiranja svih neasfaltiranih ulica, ali i uređenje seoskih ambulanti, vrtića, škola i parking prostora.

Kako se moglo čuti, u okviru uređenja centra sela biće rekonstruisani trotoari i kolski prilazi. Nakon završetka radova očekuje se da centar sela dobije novi i lepši izgled.

Inđijsko selo Krčedin je smešteno na fruškogorskoj lesnoj zaravni, a od mnogih sremskih sela se izdvaja zbog istorije koja seže daleko u prošlost.

Selo broji oko 3.000 stanovnika i jedno je od najnaseljenijih mesta inđijske opštine.

Uporedo sa radovima u Krčedinu za nedelju dana počinju i dugo najavljivani radovi na rekonstrukciji užeg centra Novog Slankamena.

Prema već postojećem projektu u planu je rekonstrukcija slobodnog profila ulice Cara Dušana na deonici raskrsnice sa ulicom Vuka Karadžića do raskrsnice sa ulicom Svetosavskom.

Foto: Uređenje užeg centra Novog Slankamena

Radovi će obuhvatiti i uređivanje pešačkih staza sa obe strane ulice, čime će Novi Slankamen dobiti moderan i pre svega bezbedan centar naselja.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

One thought on “Za par dana počinje uređenje centra Krčedina i Novog Slankamena

  1. Gospodine Gak cenim Vase svesrdno zalaganje da nasa opstina postane prosperitetnija ,bolja i lepsa za zivot u svakom pogledu i zato ovu moju malu sugestiju primite kao najdobronamerniji savet pre svega u cilju bezbednosti stanovnika Frukogorske ulice u Novom Slankamenu.Naime,ova ulica je toliko ruinirana,uska da postaje svakodnevna potencijalna opasnost za njene stanovnike,kao i za korisnike iste.Ulica koja spaja Besku,Krcedin,Surduk,Belegis,Stare i Nove Banovce, postala je crna rupa na ovoj deonici.Naglasavam da u njoj pre svega zivi mnogo dece,aktivnog radnog stanovnistva i ljudi poodmakle dobi koji su skoro svakodnevno oslonjeni na medicinsku pomoc Staza za pesake ne postoji tako da i svako kretanje ulicom moze biti krajne riskantno i kobno.Teski kamioni svakodnevno prolaze tako da je samo pitanje vremena kada ce se desiti saobracajna nezgoda.Brdo koje se uzdize sa leve strane ulice posle svake vece kise,plavi mestanima dvorista,podrume i stambene prostorije.Ovom ulicom od ranog proleca pa do kasne jeseni ipak prodje na hiljade biciklista,vecinom stranih koji ne mogu imati neki pozitivan utsak o ovoj njihovoj marsuti Ipak pomaci se vide u nasoj i Vasoj opstini.Oni su konkretni i evidentni i mi ih prepoznajemo .Zato Vas najlepse molimo da u cilju pre svega bebednosti stanovnika freuskogorske ulice,kao zbog ekonomske i turisticke isplativosti nedozvolite da ostanemo na marginama razvoja i prosperiteta Vase i nase opstine. S postovanjem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram