ZA NAJMLAĐE BEŠČANE Vrtić “Maslačak” zasijao novim sjajem

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak sa saradnicima obišao je renovirani objekat vrtića “Maslačak” u Beški, u kojem su prethodnih meseci izvršeni obimni radovi.

Tako je u proteklih meseci izvršena sanacija unutrašnjih prostorija, dela krova, zamena oluka, izolaterski i fasadski radovi, a kupljeni su i novi kuhinjski elementi. Takođe, objekat je priključen na gradsku kanalizacionu mrežu.

Kako je istakao prvi čovek opštine Vladimir Gak, najmlađi sugrađani zaslužuju najbolje uslove za boravak i školovanje i to će uvek biti prioritet.

-Veoma sam zadovoljan kako vrtić danas izgleda, do pre nekoliko meseci imali smo loše stanje u objektu zbog vlage rekao je predsednik.

On je dodao tokom posete vrtiću da obezbeđivanjem savremenih uslova za boravak dece „sutra“ dobijamo sugrađane koji će biti odgovorne osobe, koje će napredovati u životu i doneti boljitak, prvo sebi i svojoj porodici, a onda i čitavoj opštini Inđija.

Gak je, misleći na prethodne rukovodioce opštine, postavio pitanje zašto neko nije ništa učinio za ovu decu tokom 16 godina mandata, počevši od renoviranja pa do priključenja na gradsku kanalizaciju, konstatujući da se radi o velikoj neodgovornosti prema onima koji predstavljaju budućnost naše opštine i države.

On je najavio da u Inđiji uskoro počinje izgradnja novog vrtića kod Hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene kojim će se rešiti dugogodišnji problem upisa dece u predškolske ustanove.

Ukupna vrednost izvedenih radova iznosi preko 6 miliona dinara, a još oko milion dinara izdvojeno je za kupovinu mobilijara u dvorištu.

Kako je istakla direktorica PU “Boško Buha” Jelena Kresoja u objekat vrtića “Maslačak” nije ulagano 17 godina a sada oko 200 mališana imaju bezbedne i kvalitetne uslove za boravak u vrtiću.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Godina istorijskih projekata u Inđiji“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

 

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram