Pazova Inđija | Vesti

BUDITE PRVI INFORMISANI…

ZA ČISTIJU I ZDRAVIJU SREDINU: Ove godine posađeno 5.500 sadnica u staropazovačkoj opštini

Predsednik opštine Stara  Pazova Đorđe Radinović i predstavnici kompanije Eko Unija SN posadili su simbolično u parku u Karađorđevoj ulici drvo crvenog kestena i najavili još jednu veliku akciju ozelenjavanja staropazovačke opštine.

Naime, kako je rekao prvi čovek opštine Đorđe Radinović, u narednih nekoliko  meseci biće realizovana još jedna  ekološka akcij akada će građanima biti podeljeno 100 sadnica u okviru akcije “Posadi svoj hlad”.

-Radujem se, ovo je zaista jedna lepa akcija u našoj opštini. Ako bi svi naši građani bili ovako odgovorni ali i sve kompanije imali bi zeleniju opštinu poručio je predsednik Radinović i dodao:

-Mi ćemo kao odgovorna lokalna samouprava nastaviti da se borimo i da sadimo što više drveća, sadili smo ovog proleća sadićemo i na jesen. Možemo da obećamo građanima da  će Stara Pazova zaista imati puno drveća koje obogaćuje i unapređuje našu životnu sredinu rekao je predsednik.

Pošumljavanje i ozelenjavanje   staropazovačke opštine  sprovodi se godinama unazad, ali su aktivnosti značajno pojačane  u 2021. godini. Tako je od januara do početka meseca maja u svim mestima staropazovačke opštine, u kontinuiranoj akciji lokalne samouprave, od strane JP Čistoća Stara Pazova zasađeno više od 5.500 sadnica, koje predstavljaju značajan korak u održavanju i stvaranju važnih ekoloških standarda za život građana.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Stara Pazova-opština po meri svih stanovnika“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Stara Pazova.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Podelite sa prijateljima: