Da je Inđija najbolje mesto za porodicu najbolje se može videti na primeru dece i omladine, a lokalna samouprava sprovodi brojne mere kojima roditeljima olakšava školovanje dece.

Tako je od 1. januara boravak mališana u vrtiću besplatan, a od jeseni lokalan samouprava će obezbediti i besplatne udžbenike za svu decu uzrasta od 1. do 4. razreda. Na taj način roditelji ne moraju da izdvajaju ne tako mala sredstva školovanje dece.

Pored pomenutog, opština Inđija obezbeđuje svake godine lap top računare za sve vukovce, đake koji su osvajali nagrade na školskim takmičenjima i za istaknute sportiste.

Lap top računari za đake i sportiste u Inđiji

Prema rečima predsednika opštine Vladimira Gaka, naša deca su naša budućnost te je veoma važno podržati ne samo njihov uspeh već i uslove za boravak u školama. U prethodnih nekoliko godina opština Inđija je uredila gotovo sve škole na teritoriji opštine i izgradila moderne multifunkcionalne terene pored škola ali i fiskulturne sale.

Takođe, opština Inđija nagrađuje uspešne studente i finansijski im pomaže tako što ih stipendira. I ove godine opštinska stipendija je uvećana te iznosi 20.000 dinara na mesečnom nivou, čime se svrstava u red najviših u Srbiji.

Takom školovanja srednjoškolci imaju priliku da po dualnom obrazovanju započnu praksu, potom i da se zaposle u nekoj od inđijskih fabrika. Na taj način svršenim školarcima , ali i studentima obezbeđen je posao, te ne moraju da odlaze iz Inđije u veće gradove. Sve ove mere zajedno stvaraju dobre uslove za život u Inđiji i svrstavaju ovo sremsko mesto u sam vrh opština u Srbiji u kojima se dobro živi.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Opština Inđija-priča o uspehu“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: