ZA BUDUĆE ŠAMPIONE: Pokrajinski sekretar Basta i predsednik Gak otvorili novi teren i fiskulturnu salu

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak otvorili su rekonstruisani sportski teren u centru Inđije, a potom i renoviranu fiskulturnu salu u OŠ “Dr Đorđe Natošević” u Novom Slankamenu.

Na igralištu na kojem su odrasle mnoge generacije postavljena je nova multifunkcionalna podloga , sanirane su betonske tribine, postavljena je ograda i košarkaške konstrukcije i rukometni golovi.

Investicija koju su zajednički finansirali Opština Inđija i Pokrajinski sekretarijat sa po 50 procenata iznosila je 6 miliona dinara.

-Veliko je zadovoljstvo kada vidimo da je u Inđiji raelizovan jedan ovako ozbiljan projekat koji će omogućiti učenicima Osnovne škole „Petar Kočić“, ali i drugoj deci  da se bave sportom, rekao je Basta i dodao da ovakvi tereni privlače decu da se aktivnije uključe u sportske aktivnosti.

-Inđija danas za sport izdvaja 175 miliona dinara. To je istorijski maksimum kada je reč o ulaganju u sport, i ne postoji sport koji nema podršku, niti dete sa teritorije Inđije koje ne može da pronađe sport kojim će se baviti. Naš cilj je da se što više dece uključi u sport i da se njime bave na najbezbedniji način, kazao je Gak.

Nakon otvaranja terena u Inđiji nadležni su obišli i renoviranu fiskulturnu salu u OŠ “Dr Đorđe Natošević” u Novom Slankamenu, koja je takođe uređena zajedničkim ulaganjima Pokrajine i Opštine.

Podsetićemo , fiskulturna sala u ovom selu izgrađena je davne 1966. godine i više od četiri decenije nije renovirana, osim što je jednom okrečena. Čak je i bila  zabranjena za korišćenje zbog neuslovnog i nebezbednosg stanja, a danas predstavlja jednu od najlepših i najuređenih školskih sala u opštini Inđija.

Zajedničkim sredstvima Pokrajinskog sekretarijata i Opštine Inđija u iznosu od 7 miliona dinara u sali je postavljen novi parket sa iscrtanim linijama za više terena, zamenjene su elektroinstalacije i rasveta, sređeni su hodnik, spravarnice i nastavnički kabinet. Opremanje sale sportskim rekvizitima obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Nadležni su prilikom obilaska sale  izrazili zadovoljstvo što će učenici ove škole imati najsavremenije uslove za bavljenje sportom.

Basta je izjavio da resorni sekretarijat mnogo ulaže u sportsku infrastrukturu, razvoj školskog sporta i sporta uopšte, napomenuvši da su raspisani konkursi za doprinos razvoju sporta, sportsku infrastrukturu i omladinski sektor, te da je za projekte u tim oblastima opredeljeno 70 miliona dinara.

Predsednik Opštine Inđija zahvalio je na podršci u obnovi školske sale, koja, kako je naveo, danas izgleda fenomenalno, a samo nekoliko meseci ranije bila je nebezbedno mesto za nastavu fizičkog i druge aktivnosti.

OŠ “Dr Đorđe Natošević” u Novom Slankamenu nosi ime po najistaknutijem srpskom pedagogu i reformatoru,  a škola ove godine slavi jubilej 200 godina od rođenja Natoševića. Škola broji ukupno 222 đaka uzrasta od prvog do osmog razreda.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Opština Inđija najbolje mesto za porodicu“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

VIDEO:

 

 

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *