Prethodnih nekoliko nedelja meštani Krčedina su imali problema sa nestašicom vode, što zbog povećane potrošnje ali i nedovoljnih kapaciteta bunara. Iz tog razloga najpre su organizovani protesti a ubrzo nakon toga i sastanci sa čelnim ljudima JKP “Vodovod i kanalizacija”. Nedugo zatim ovo inđijsko selo posetio je i prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak koji je obećao meštanima da će novi bunar biti završen u oktobru ovog godine, čime će se rešiti problem učestalih restrikcija vode.

Prema rečima direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” Dragoljuba Trifunovića, poslednjih nekoliko dana vodosnabdevanje u Krčedinu je stabilno.

VIDEO:

-Imali smo pre tačno sedam dana veliku havariju u Krčedinu, i nakon otklanjanja kvara situacija je dobra, što znači da je sistem stabilan a meštani imaju gotovo 24 časa vodu navodi direktor i kaže.

-Što se tiče teme bunara, 10. avgusta je otvorena javna nabavka za projektovanje bunara B5 u Krčedinu. Za javnu nabavku smo imali dve ponude, jedna je Tehno hidrosfera iz Beočina, a drugu ponudu je dala grupa izvođača Institut za zaštitu na radu i niskogradnja građevinsko preduzeće iz Smedereva. Obe ponude su ispunile uslove što se tiče svih naših zahteva, ali smo se odlučili za prvu ponudu koja je bila jeftinija (480.000,00 plus PDV). Danas sam potpisao odluku da se na predlog stručne komisije posao dodeli izvođaču iz Beočina, nakon čega sledi žalbeni rok od 10 dana objašnjava Trifunović i ističe dalje:

-Po isteku žalbenog roka 22. ili 23. avgusta ukoliko sve bude bilo u redu, mi ćemo odmah izvođača uvesti u posao. Nadam se da će sve ići predviđenom dinamikom kao i do sada zaključuje direktor Vodovoda.

Radovi bi mogli da traju 60 dana, jer se ne radi samo o bušenju bunara i postavljanju konstrukcije, već posao obuhvata i elektro-mašinske radove. Novi bunar B-5 će u velikoj meri popraviti celokupno vodosnabdevanje u Krčedinu, ipak nadležni apeluju na sve potrošače da budu i ubuduće racionalni u trošenju vode, jer je ona neobnovljivi resurs i treba je racionalno koristiti.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: