Više novca za natalitet, sport i poljoprivrednike

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak najavio je u 2018. godini nova socijalna davanja iz budžeta. Dosadašnja praksa je bila da opština daje novčanu naknadu u iznosu od 40.000 dinara, a od naredne godine ovu naknadu dobijaće roditelji i za treće rođeno rođeno dete.

-Novina koju ćemo uvesti naredne godine odnosi se na sufinansiranje troškova boravka učenika i studenata u domovima sa 50 posto. Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da najavim i veća davanja iz budžeta za sport i sportsku infrastrukturu, a biće 30 miliona dinara više nego ove godine. I Fond za poljoprivredu će raspolagati sa četiri miliona dinara više nego u 2017. Ta sredstva ćemo opredeliti poljoprivrednicima kroz razne podsticajne mere.

Predsednik je na kraju poručio da je budžet projektovan u iznosu od oko pet milijardi dinara i da je predimenzioniran ali da očekuju da će punjenje budžeta ići predviđenom dinamikom kroz najavljene investicije. On je takođe poručio da će izvršenje budžeta biti veće i da će opštinska kasa biti stabilna u odnosu na ovu godinu, kada su morali da izmiruju zatečena dugovanja.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *