Press "Enter" to skip to content

“Venecija” na lepom plavom Dunavu (FOTO)

Stari Banovci je naselje u opštini Stara Pazova u Sremskom okrugu. Nalaze se u istočnom Sremu, na desnoj obali Dunava, na teritoriji opštine Stara Pazova. Prema popisu iz 2002. bilo je 5.488 stanovnika.

Naselje je spojeno sa Novim Banovcima sa kojima čini jednu celinu, poznatu i kao Banovci, koji imaju oko 15.000 stanovnika.

Banovci – selo sa pričom

Ono po čemu su Banovci poznati jeste prelepa obala Dunava, a najpoznatija plaža u ovom sremskom selu jeste plaža Venecija.

Iako je u staropazovačkoj opštini poslednjih godina otvoreno nekoliko bazena, obala Dunava i dalje ostaje neprikosnovena, pogotovo u delu kod Banovaca.

Foto: Dunav kod Banovaca

Ne, nećete ovde zateći prizor ležaljki, suncobrana i mondenskih kafića, ali ono što će vas osvojiti na prvi pogled jeste polu divlja peščana plaža koja ostavlja utisak primorja.

Lepi plavi Dunav, u ovom delu izuzetno čist daje mogućnost plivačima da tokom letnjih meseci bez bozajni od virova i ćudljive reke uživaju u kupanju.

Foto: Plaža “Venecija”

Veliki broj Banovčana, ali i ljudi iz drugih naselja dolaze tokom cele godine na plažu Veneciju, gde mogu da uživaju u netaknutoj prirodi i prelepim rečnim pejzažima.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Be First to Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Mission News Theme by Compete Themes.
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram