Svi socijalno ugroženi stanovnici opštine Inđija kao i penzioneri sa malim primanjima od nedavno imaju mogućnost da dobiju donaciju u vidu voća, povrća i začina, a reč je o novoj humanoj akciji žena “Udruženje 4+1-pomoć u kući” koji sprovode ovu akciju.

Naime, ovo inđijsko udruženje više puta nedeljno u Inđiji ali i svim naseljenim mestima deli prehrambene pakete, a ova akcija sprovodi se u saradnji sa Bankom hrane Vojvodine i društveno-odgovornim kompanijama (Maxi, Coca Cola, Nestle i dr.)

Anita Kovačević Kostecki, predsednica Udruženja 4+1-pomoć u kući starima navodi da je reč o još jednoj lepoj akciji, koju njihovo udruženje realizuje.

-Ovo je novi vid pomoći za naše korisnike, a to su stari i socijalno ugroženi građani.Naše udruženje je sklopilo ugovor o saradnji sa Bankom hrane Vojvodine i društveno odgovornim kompanijama, tako da više puta nedeljno delimo namirnice u vidu voća, povrća i začina.

-Zahvaljujemo se Srđanu Budimčiću koji je na čelu Banke hrane i koji nam donosi namirnice. Ponedeljkom, sredom i petkom delimo ovde u Inđiji, a ostalim danima smo u našim selima kaže Anita i napominje da su korisnici veoma zadovoljni, jer sve što dobiju njima puno znači.

Podsećamo, Udruženje 4+1 pomoć u kući starima dugi niz godina pomaže najstarijim sugrađanima kroz uslugu gerontodomaćica.To su žene koje obilaze staračka domaćinstva, kupuju namirnice, lekove i sređuju kuću starijim licima sa teritorije opštine Inđija.

BRAVO ZA OVE HUMANE ŽENE!

 

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: