Usvojeni novi planovi detaljne regulacije-evo šta će se graditi u Inđiji i Beški

Plan detaljne regulacije sportske  hale u Beški, plan detaljne regulacije bloka 21 ( lokacije gde će se graditi kadrovski stanovi i vrtić) kao i plan detaljne regulacije za buduću Akademiju sporta u Inđiji najznačajnije su tačke dnevnog reda koje su usvojene na današnjoj sednici lokalnog parlamenta u Inđiji.

Detaljnije o ovim značajnim odlukama za buduću izgradnju za naš portal “Infocyber” govorila je Tijana Došen, načelnica Odeljenja za urabanizam, komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine.

-Kada je reč o sportskoj hali u Beški, 2016. godine mi nismo imali lokaciju gde bi mogla hala da se gradi. U to vreme  je bio na snazi regulacioni plan za naselje Beška iz 2000. godine koji uopšte nije predvideo izgradnju jednog ovakvog objekta niti se znala lokacija.

-Tako da smo najpre morali da uradimo novi plan za celo naselje Beška koji je usvojen krajem 2017. godine i koji predviđa lokaciju nove hale, a planom kojim smo danas usvojili je urbanistički detaljnije razrađen objašnjava načelnica i ističe:

-Ta lokacija se nalazi neposredno uz objekat osnovne škole u Beški, a prilaz lokaciji je iz ulice Jug Bogdana. Ovim detaljnim planom su dati parametri u smislu gabarita planirane sportske hale, broja parking mesta, visine objekta i drugih detalja.

Drugi plan koji je danas usvojen je plan izmene i dopune generalnog plana naselja Inđija iz 2006. godine a odnosi se na Blok 21 u Inđiji.

-Reč je o lokalciji neposredno uz Hram svetog cara Konstantina i carice Jelene, a novim planom smo omogućili uslove za izgradnju objekta višeporodičnog stanovanja, odnosno kadrovskih stanova za mlade stručnjake.

-Na toj lokaciji je ranije planirana izgradnja osnovne škole, novim planom je to izuzeto jer ne postoji potreba za još jednom školom ističe načelnica i  dodaje da je planom na ovoj lokaciji predviđena izgradnja novog vrtića.

Treći plan se odnosi na izmenu i dopunu plana detaljne regulacije turističko sportsko-rekreativnog kompleksa u Inđiji-Akedemije sporta.

-I ovde smo menjali postojeći plan iz 2008. godine, koji je u to vreme predviđao samo izgradnju sportske hale i nijednog drugog objekta.

-Na zahtev Sportskog saveza Opštine Inđija pristupili smo izradi plana detaljne regulacije za buduću Akademiju sporta.

-Stvorili smo uslove za izgradnju novog objekta neposredno uz fudbalsko igralište, definisani su osnovni uslovi pomenute Akademije koji moraju biti ispoštovani. Reč je objektu od 450 metara kvadratnih koji će biti svojevrsni edukativni centar za mlade sportiste kaže načelnica.

Govoreći o daljim koracima nakon usvajanja planova detaljne regulacije načelnica naglašava da za plan koji se odnosi na izgradnju sportske hale u Beški sledi postupak eksproprijacije zemljišta budući da se lokacija nalazi delom na privatnim parcelama, dok za ostala dva plana parcele su u vlasništvu opštine Inđija i sledeći korak je ishodovanje građevinskih dozvola i gradnja.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *