Na objektu „Neven“ Predškolske ustanove „Boško Buha“ u Inđiji uveliko se izvode radovi na proširenju prostornih kapaciteta kako bi se upisalo još 53 dece koja se nalaze na listi čekanja.

Prema projektno-tehničkoj dokumentaciji objekat će se proširiti za dve prostorije veličine po 50 kvadratnih metara, a postojeće terase biće adaptirane u dva nova ulazna hola. Sanitarni čvorovi će se obnoviti i dopuniti kako bi se poboljšali sanitarni uslovi u pogledu higijene i funkcije. Vrednost radova iznosi 4.932.744,00 dinara sa PDV-om.

Pored građevinskih radova sprovedena je i nabavka za opremanje dograđenog prostora sa odgovarajućim nameštajem i drugim elementima koji su dimenzionisani prema uzrastu dece i neophodni za vaspitno obrazovni rad a čija vrednost je 2.270.676,00 sa PDV-om.

Radovi se izvode planiranom dinamikom i uskoro će u tom prostoru boraviti dve vaspitne grupe, jedna jaslena uzrasta dece od jedne do tri godine starosti i mešovita grupa uzrasta dece od tri do pet godina.

Sredstva za radove i opremanje su obezbeđena iz budžeta Republike Srbije, odnosno putem konkursa Ministarstva zaduženog za demografiju i populacionu politiku.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: