Veliki broj meštana inđijskog sela Maradik okupiće se i ove godine na tradicionalnoj seoskoj slavi koja nosi naziv „Maradička jesen“.

Slava će biti organizovana 10. i 11.septembra u ovom sremskom selu, a i ove godine se očekuje veliki broj izlagača tradicionalnih rukotvorina, domaćih proizvoda i voća, bogat kulturno-umetnički i sportski program kao i takmičenje u kuvanju svinjskog paprikaša.

May be an image of 5 people, people standing, indoor and text

Pored sadržajnog programa koji počinje 10. septembra u 10 časova, u centralnom delu programa 11. septembra sa početkom u 22 časa nastupiće Amadeus bend!

Žene će predstaviti suvenire i ručne radove, a lokalni voćari doneće svoje proizvode. Najavljeni su nastupi kulturno-umetničkih društava koja će pripremiti splet srpskih i mađarskih igara.

Prvog dana slave 10. septembra sa početkom od 15 časova u školskom dvorištu biće organizovan Humanitarni bazar za pomoć maloj Nataši Stojanov iz Inđije.

Članovi SUBNOR-a položiće venac na spomenik palim borcima i žrtvama fašističkog terora NOB-a.

Svake godine tokom trajanja slave bude organizovano takmičenje u kuvanju kotlića, te se i ove godine očekuje veliki broj ekipa.

S obzirom da je Maradik multinacionalna zajednica u kojoj vekovima žive Srbi i Mađari, slava će biti organizovana zalaganjem svih meštana, koji svojim primerom pokazuju složnost dva naroda.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Inđija-grad privrede, turizma, sporta i kulture“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: