Otvaranje je planirano za maj 2025. godine. Ovde će posao pronaći 150 radnika, a naši sugrađani i brojni turisti iz okruženja više neće morati da idu u Mađarsku i Sloveniju u terme poručio predsednik opštine Inđija Vladimir Gak prilikom predstavljanja projekta “Panonske terme”, investicije od 12 miliona evra. Lokacija Akva parka je u neposrednoj blizini Autlet šoping centra,

Inđija ponovo postaje turistička atrakcija, jer će od maja 2025. biti otvoren moderan kompleks sa tri otvorena, tri zatvorena bazena, hotelom sa 89 soba, restoranom, kongresnom salom, igraonicom, teretanom i drugim sportskim sadržajima. Tim povodom, na mestu gde je pronađena bušotina sa termalnom vodom temperature više od 60 stepeni, organizovana je konferencija za medije, na kojoj su o ovom velikom projektu govorili prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak i direktor kompanije “Voda Sinđelić” Milan Milojević.

Predsednik Gak je istakao da je ovo još jedan važan dan za Inđiju, jer će pored turističkog sadržaja “Panonske terme” ponuditi Inđinčanima i 150 novih radnih mesta.

-Godinama unazad smo pričali o ideji da Inđija dobije zatvoreni bazen, na lokaciji gde se nalazi naš čuveni Gradski bazen.Mislim da je ovo najveća stvar koju smo uradili u prethodnih osam godina, a reč je o investiciji blizu 12 miliona evra. Veliku zahvalnost dugujemo porodici Milojević koja je odlučula da svoje pete terme gradi baš u Inđiji navodi predsednik Gak i dodaje:

-Ovo nije samo akva park i model za uživanje, razonodu i provod, ovde govorimo i o 150 radnih mesta. Prostor će upotpuniti brojni sportski sadržaji koji će se koristiti za pripreme sportista, moderan hotel sa restoranom, kao i tri otvorena i tri zatvorena bazena. Inđija dobija jedan daleko veći kvalitet života. Stvarno sam radostan, to smo čekali poručuje Gak.

Površina na kojoj se gradi Akva park je 6 hektara, prema rečima investitora u maju sledeće godine akva park “Panonske terme” će biti otvoren.

Prema rečima Gaka, ovo nije lokalna već regionalna priča, više niko neće imati potrebu da ide u Mađarsku ili Sloveniju, jer “Panonske terme” stižu u Inđiju.

Kompanija “Voda Sinđelić” koja gradi “Panonske terme” se bavi turizmom od 2006. godine i do sada su izgradili četiri centra sa termalnom vodom: Soko terme u Sokobanji, Vrnjačke terme, Banja Ždrelo kod Petrovca na Mlavi i Terme Ozren u Republici Srpskoj.

-Dobili smo poziv od opštine da ulažemo u Inđiju, koji smo rado prihvatili. Planiramo objekat na 16.000 kvadrata, imaćemo tri zatvorena i tri otvorena bazena kao i prateće sadržaje (sobe, igraonica, restoran, kongresna sala, wellnes i spa, teretana i slično). To je sve planirano u prvoj fazi, a nakon toga planiramo još bazena i još smeštajnih kapaciteta rekao je Milojević.

VIDEO:

 

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: