Prvi čovek opštine Stara Pazova Đorđe Radinović je sumirajući rezultate i učinak istakao da su dve najveće investicije obeležile 2022. godinu. Reč je o nemačkoj kompaniji MTU Aero Engines koja se bavi popravkom avio motora i koja zapošljava više od 500 radnika.

Druga kompanija koja se bavi špedicijom je srpska firma Transfera u kojoj je posao našlo više od 360 radnika. On je takođe naglasio da se radna zona između Nove Pazove i Banovaca ubrzano razvija i postaje pravi industrijski park.

-Veoma smo zadovoljni privrednim razvojem naše opštine. O kompaniji MTU ne treba mnogo govoriti, mi smo tu kao podrška, uradili smo svu neophodnu infrastrukturu i pristupnu saobraćajnicu i pružili im zajedno sa Vladom Republike Srbije svu moguću podršku kako bi fabrika počela sa radom-rekao je prvi čovek opštine Stara Pazova Đorđe Radinović i dodao da su za potrebe infrastrukture MTU kompanije uložili oko 400 miliona dinara.

                                                                Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova

-Kada je reč o srpskom investitoru Transferi koja je sagradila veliki industrijski park u Novim Banovcima moram da izrazim veliko zadovoljstvo saradnjom sa ovom kompanijom. Bićemo im na usluzi i ubuduće s obzirom da planiraju izgradnju novih hala i proširenje kapaciteta.

Predsednik je na kraju istakao da se zona prema Novim Banovcima ubrzano razvija i širi i najavio još dve kompanije koje će se nalaziti u ovoj zoni. Reč je o slovačko-belgijskoj kompaniji Besiko koja je u postupku ishodovanja dozvole za parcelu od 15 hektara na kojoj će graditi distributivni centar i magacinski prostor na oko 300.000 kvadrata.

Druga kompanija je CTP koja takođe planira da gradi industrijski park.

-Naša vizija se polako ispunjava da u ovoj radnoj zoni dobijemo na stotine hiljada kvadrata industrijskog parka i da veliki svetski brendovi poput Ajmaksa, Lidla, Delezea, Delte i drugih dobiju nove „komšije“ poručio je predsednik Radinović.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: