Brži dolazak do lekara specijaliste, skraćeni rokovi za zakazivanje pregleda, ali i veća dostupnost medicinskoj opremi – samo su neki od benefita za pacijente koje donosi spajanje domova zdravlja i opštih bolnica u zdravstvene centre širom Srbije.

Novim zakonom o zdravstvenoj zaštiti  domovi zdravlja konačno su prešli sa lokalnog nivoa u nadležnost Republike ili Pokrajine, te se sada stvorila mogućnost i spajanja zdravstvenih ustanova, tačnije DZ i opštih bolnica.

Kakao je objasnio prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak, što se tiče opštine Inđija u narednom periodu biće više ulaganja u inđijski Dom zdravlja “Dr Milorad Mika Pavlović”, a lokalna samouprava će davati podršku bez obzira na nadležnost.

To znači da će se uređivati jedno po jedno zdravstveno odeljenje, najpre dečije. Do sada su prema Gakovim rečima morali da vraćaju ogromna dugovanja koja su zatečena u Domu zdravlja, a koja su sada znatno smanjena, te će moći da se ulaže u ovu zdravstvenu ustanovu.

Podsetićemo, zatečeni dug Doma zdravlja “Dr Milorad Mika Pavlović” 2016. godine je iznosio preko 300 miliona dinara, od čega za farmaceutske kuće dugovanje je bilo 280 miliona dinara.

IZJAVA PREDSEDNIKA OPŠTINE:

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Inđija-Opština napretka i prosperiteta“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: