12.i 13. septembra je u Кeltskom selu u Inđiji održana radionica veza i zlatoveza pod nazivom „Zlatovez zlata vredan“, sve u cilju očuvanja tradicije i starih zanata. Radionicu su organizovale žene iz Udruženja “Etnodom Gorocvet” zajedno sa Turističkom organizacijom.

Na konferenciji za medije koja je organizovana 13. septembra prisutnima su se obratili predsednica udruženja „EtnoDom Gorocvet“ Jovanka Šovljanski, v. d. direktora Turističke organizacije opštine Inđija Uroš Trifunović i šef kabineta predsednika opštine Nemanja Milojević.

Predsednica udruženja istakla je da su radionice održane uz pomoć i podršku Turističke organizacije, Opštine Inđija i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i da su tokom dva dana trajanja članice brojnih udruženja iz Srbije razmenile iskustva u veštinama veza i zlatoveza, kao i iskustva u vezi sa pisanjem projekata i mogućnostima apliciranja istih na konkurse.

Direktor Turističke organizacije je pozdravio prisutne, izrazio zadovoljstvo što je prijatan ambijent Кeltskog sela mesto održavanja ovih radionica i poželeo im ugodan boravak u Inđiji. Istakao je da je ponosan što udruženje iz Inđije poseduje znanja, snagu i volju da organizuje događaje s ciljem negovanja tradicije.

„Opština Inđija snažno podržava i učestvuje u organizaciji događaja koji neguju tradiciju i žensko preduzetništvo“, istakao je šef kabineta predsednika opštine Inđija i dodao da je Inđija sa tematskim kompleksom Кeltsko selo prepoznatljiva na turističkoj mapi Srbije i kao takva „najbolje mesto za porodicu“.

Pored članica udruženja „EtnoDom Gorocvet“ i profesora i učenika Srednje škole „Dr Đorđe Natošević“ iz Inđije, na radionocama su učestvovale i članice udruženja iz Novog Sada, Beograda, Pančeva, Šapca, Loznice, Niša, Stapara, Paraćina i Banja Luke.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: