Obeležavanje 25. godišnjice NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju, zatim proboja Sremskog fronta, kao i ostalih važnih datuma iz srpske istorije bilo je u centru pažnje sednice pokrajinskog odbora SUBNOR-a, koja je održana u Inđiji.

Pored predstavnika opštinskih i pokrajinske organizacije, sednici je prisustvovao i geral – major Vidosav Кovačević, predsednik SUBNOR-a Srbije, koji je istakao da je vojvođanska organizacija jedna od najbolje organizovanih u Republici Srbiji.

„U skladu sa našim ciljevima, sadržaje i aktivnosti koncipiramo tako da obeležavamo sve oslobodilačke ratove, i u skladu sa tim prvi sledeći važan datum je 25. godišnjica od NATO agresije kada će biti održana velika, međunarodna konferencija u Beogradu, gde je dolazak do sada potvrdilo oko 140 učesnika iz inostranstva“, najavio je general Кovačević, i rekao da je odmah potom obeležavanje 80. godišnjice pobede nad fašizmom u Srbiji.

Organizacija SUBNOR-a obeležiće i pobede u Prvom svetskom ratu, kao i brojne bitke vođene u pojedinim srpskim opštinama.

Poseban značaj u Sremskom okrugu u oranizaciji događaja dat je Sremskoj Mitrovici i opštinama Ruma i Inđija, čiji predsednik Vladimir Gak je izrazio zadovoljstvo što je sednica pokrajinskog odbora organizacije organizovana u Inđiji.

„Lokalna samouprava daje maksimalnu podršku organizaciji SUBNOR-a u Inđiji, zajedno obeležavamo sve važne datume u istoriji ovog kraja, i trudimo se da na mlade generacije prenesemo kulturu sećanja na sve žrtve koje su pale za naše pobede“, rekao je Gak.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: