U FOKUSU: Počela izgradnja sportske hale u Novoj Pazovi

Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović obišao je juče sa saradnicima gradilište trenažne hale u dvorištu Osnovne škole “Rastko Nemanjić Sveti Sava” u Novoj Pazovi.

Iako je postojeća hala pri osnovnoj školi još uvek u dobrom stanju , nije mogla da zadovolji potrebe svih sportista kada su termini u pitanju, budući da služi i za časove fizičkog vaspitanja.
Uskoro će svi sportisti u Novoj Pazovi imati prostor za treninge.

Predsednik IO MZ Nova Pazova Saša Barišić je izjavio da je inicijativa za izgradnju trenažne hale pokrenuta od sadašnje vladajuće garniture još 2016.godine ali je trebalo vremena da se završe procedure oko promene namene zemljišta.
Opštinska administracija je prepoznala značaj ove hale i odlučila se za njenu izgradnju .

Foto: Nova Pazova

Idejni projekat je prezentovan sportistima,klubovima i udruženjima u Novoj Pazovi, i svi su se složili o načinu kako treba da izgleda i funkcioniše. Posebno praktično je to što će je pored sportista moći koristiti i folklorna društva i plesne i baletske škole.

Gradi se 800 kvadrata neto površine i rekonstruiše dodatnih 80 kvadrata pri staroj hali. I škola i sportisti su zadovoljni predloženim rešenjem jer će svi razredi imati prostor za fizičko vaspitanje bez smetnje i guranja.

Takođe, sportisti više neće imati problema za termine za treninge i utakmice, neće više biti porebe za zakazivanjem treninga kasno uveče a oni će se moći održavati čak dok se i u postojećoj hali igra utakmica.

Prvi čovek opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, koji je sa pomoćnicom predsednika Majom Grbić i načelnikom za sport Veliborom Кatićem obišao radove, rekao je da se opština odlučila da izgradi ovaj objekat uvažavajući broj dece i broj sportista u Novoj Pazovi.

Predsednik je rekao da lokalna samouprava u potpunosti finansira ovaj projekat i da pored njega završava halu u Starim Banovcima, renovira još dve škole u mestima u Podunavlju ali da se u narednim periodu planira i velika sportska hala za Staru Pazovu, tako da sa halama u Golubincima i Vojki gotovo svako mesto ima prostor za sportove u zatvorenom .

Prema rečima izvođača, sada se rade osnovni zemljani radovi, a trenažna hala,spojena sa postojećom , široka 40 i dugačka 17 metara, prve sportiste bi mogla da ugosti u narednih 8 meseci.

Gabariti buduće trenažne hale su takvi da će u njoj moći da se neometano izvede trening svih dvoranskih,ekipnih i individualnih sportova.

Biće opremljena i novim mobilijarom za sve klubove i sportiste koji funkcionišu u Novoj Pazovi.

Izvor: Opština Stara Pazova
.
.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram