Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, sastao se  sa predsednikom Opštine Stara Pazova, Đorđem Radinovićem, u prisustvu saradnika, sa kojim je ragovarao o unapređenju saradnje Sekretarijata i lokalne samouprave u narednom periodu.

VIDEO:

Oni su ovom prilikom posetili Кonjički klub ,,Mirela“ u mestu Belegiš.

Sekretar Ivanišević je rekao da u opštini Stara Pazova postoji izuzetna sinergija između lokalne samouprave i turističke organizacije, kao i privrednih subjekata koji se bave raznim vidovima turizma.

-Stara Pazova jeste primer koji ćemo primeniti i istsći da se na ovakav način zaista razvija turizam uz sinergiju svih relevantnih činilaca. Želimo da razgovaramo sa ljudima koji se bave turizmom kako bi nam rekli u kojim segmentima bismo mogli kao Sekretarijat da pružimo podršku, kako bi u narednom periodu jasno koncipirali konkurse, na način da uvećaju svoj turistički potencijal, rekao je Ivanišević.

Predsednik opštine je istakao da su meštani itekako svesni privrednog i turističkog doprinosa Кonjičkog kluba i generalno razvoja konjarstva. On je dodao da će opština nastaviti da ulaže u turizam, sa posebnim akcentom na važnost obale reke Dunav i 24 kilometra obale na teritoriji Stare Pazove, a koja nije dovoljno iskorišćena, pri čemu predstavlja velik potencijal od značaja za ovu opštinu.

Najavljen je i ovogodišnji projekat izgradnje keja u Starim Banovcima.
Delegacija je nakon Кonjičkog kluba, koji predstavlja značajan rekreativno – turistički resurs, posetila još jedan turistički potencijal od izuzetnog značaja za ovu opštinu, prevashodno u oblasti vinskog turizma i ugostiteljstva, vinariju ,,Milanović“ u Surduku.

U zvaničnoj poseti opštini Stara Pazova, učestvovali su i v.d. pomoćnika pokrajinskog sekretara za oblast turizma, Milan Jarić, i direktoricaTurističke organizacije Opštine Stara Pazova, Dragana Zorić.

 

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: