Keltsko selo, tematska turistička atrakcija u Inđiji, otvara se za posetu turista od 3. jula 2021. godine.


Za dan otvaranja organizovan je bogat program, na svakih sat vremena smenjivaće se različiti sadržaji namenjeni pre svega deci.

To su pozorišne i mađioničarske predstave i brojne radionice kao što su grnčarska, pekarska, izrada keltskog nakita, pisanje keltskih slova i drugi interesantni sadržaji. Na dan otvaranja ulaz za sve posetioce je besplatan.

Keltska kućica

Ovaj novi turistički kompleks smešten je u sportsko-rekreativnoj zoni Inđije, na ulasku u grad iz pravca Novog Sada. Značajni arheološki nalazi vezani za život Kelta pronađeni su na oko 60 lokaliteta na teritoriji opštine Inđija.

Inspirisan upravo životom Kelta na ovim prostorima pre oko 2300 godina, ovaj kompleks zabavno-edukativnog karaktera namenjen je pre svega deci. Unutar visokom, drvenom ogradom opasanog kompleksa nalazi se nekoliko tipova keltskih kuća, pokrivenih trskom i napravljenih od drveta i blata, koje predstavljaju autentična keltska domaćinstva i zanatske radionice.

Turistička atrakcija u Inđiji

U jednoj od kuća smešten je i mini muzej sa interesantnim eksponatima, baziranim na materijalnim ostacima keltskog plemena Skordisci na području Srema.

Posetiocima Keltskog sela dobrodošlicu će pružati kostimirano osoblje i stručni vodiči koji će svojom pričom upotpuniti celokupan doživljaj.

Takođe, posetioci će učestvovati u brojnim radionicama i uživati u različitim sadržajima na otvorenom. Radno vreme kompleksa biće subotom i nedeljom od 9.00 do 21.00 čas, dok će radnim danima posete biti moguće za organizovane grupe posetilaca uz prethodnu najavu.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: