Nova turistička atrakcija “Srpska Kapadokija” u okviru koje će posetiocima Krčedinske ade biti na raspolaganju deset balona za panoramsko razgledanje, biće dostupno od juna do septembra naredne godine.

U planu su nabavke posebnih katamarana koji bi prevozili putnike od Krčedina do Krčedinske ade, kao i dva pristana.

Naša ideja je da katamaran kreće u jutaranjim satima, jer su tada vremenski uslovi za let balona najbolji. Neko od vodiča bi dočekao ljude i dao bi im osnovne informacije, a tu bi ujedno mogli da kupe i karte koje bi koštale oko 30 evra. Baloni bi leteli u vis do 50 metara i tu bi se zadržavali oko šest, sedam minuta, gde možete uživati u prelepoj panorami koju možete i fotografisati rekao je Milan Bogojević direktor turističke organizacije opštine Inđija i dodao da će posetioci imati priliku da uživaju u ovoj vrsti ponude svakog vikenda, što je jedinstvena prilika u ovom delu regiona.

Turistička organizacija opštine Inđija predvođena direktorom Bogojevićem je već boravila u zvaničnoj poseti oblasti Kapadokija povodom uspostavljanja saradnje sa partnerima iz Turske i formiranja “Srpske Kapadokije” u Inđiji.

Nadležni iz Turističke organizacije Inđije kažu da je Krčedinska ada već sada veoma atraktivna turistička tačka Vojvodine i smatraju da će uvođenjem ponude letenja balonom na njoj postati jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u Srbiji i šire.

Turistička organizacija opštine Inđija nastavlja sa aktivnostima u cilju razvoja turizma ove opštine i još boljeg pozicioniranja na turističkoj mapi Srbije. Za iduću godinu planirana je izgradnja štališta iznad Dunava u Starom Slankamenu, uređenje vidikovca kod tvrđave Acumincum i mnogi drugi projekti, kojima će se unaprediti turistička ponuda.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Inđija-grad privrede, turizma, sporta i kulture“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: