Građevinski radovi u osnovnim školama „Dušan Jerković, „Petar Kočić“ i „Jovan Popović“ privode se kraju i u toku su poslednje pripreme za početak nove školske godine.

Đake će dočekati okrečene učionice, nove klupe i oprema za nastavu i uređene školske sale.

U najvećoj inđijskoj školi „Dušan Jerković“ okrečene su tri učionice, nabavljen je novi nameštaj i postavljen je video nadzor u celoj zgradi u cilju povećanja bezbednosti dece i osoblja, kao i samog objekta. Na svim stepenicama postavljene su takozvane protivklizne trake.

U OŠ „Petar Kočić“ su sanirani i okrečeni zidovi u kabinetu informatike, kuhinji i biblioteci. U školskom objektu u Ljukovu koji pripada „Kočiću“ instalirana je nova kotlarnica, u hodniku su postavljene pločice i izvršeni su radovi na krovu u vidu opšivki, sanacije popucalih crepova i postavljanju novih oluka.

Treća inđijska škola „Jovan Popović“ kupila je novi nameštaj za đake za dve učionice, hodnik je „osvežen“ novim pločicama i okrečeno je nekoliko učionica. Takođe, informatički kabinet je opremljen softverom za internet nastavu od kuće.

Vrednost navedenih radova iznosi nepunih 4.5 miliona dinara a sredstva su obezbeđena u lokalnom budžetu.

Inače, Opština je za tekuću godinu izdvojila 37.1 milion dinara za investicije u osnovne i srednje škole, što je tri puta više u odnosu na 2016. godinu, a sve u cilju da đaci i nastavno osoblje imaju najkvalitetnije moguće uslove.

BESPLATNI UDŽBENICI ZA ĐAKE PRVAKE

Kako je na nedavno održanoj sednici SO Inđija istakao prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak od ove školske godine svi roditelji imaće pomoć od lokalne samouprave u vidu besplatnih udžbenika za njihove đake prvake.

IZJAVA PREDSEDNIKA GAKA O UDŽBENICIMA:

https://www.facebook.com/pazovaindjijavesti/videos/3755497167813637

Podsetićemo, opština Inđija je godinama imala dobru praksu da pred početak nove školske godine prvacima obezbedi školski pribor, ali od ove godine dodatno će biti obezbeđene i knjige za najmlađe đake.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Inđija-Opština napretka i prosperiteta“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

#gak #indjija #skole

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: