Međunarodni dan starih obeležen je u Inđiji manifestacijom „Sunčana jesen života“, gde je uz prigodan program posvećena pažnja starijim sugrađanima.

„Organizator manifestacije je Udruženje penzionera u Inđiji, a cilj je da se podsetimo na ovaj važan dan za sve penzionere“, rekla je Gordana Radenković, iz opštinske organizacije penzionera.

Ona je dodala da se „Sunčana jesen života“ organizuje već osam godina, sa ciljem skretanja pažnje javnosti na potrebe starih, odnosno uključivanjem u sve sfere društvenog života

Ispred lokalne samouprave prisutne je pozdravio pomoćnik predsednika Opštine Inđija Živan Živanović, koji je naglasio nemerljiv doprinos starijih razvoju lokalne sredine, kao i obavezu lokalne samouprave i svih građana da uzvrate u skladu sa mogućnostima.

„Naše je da vam obezbedimo bolje uslove za sprovođenje svih kulturnih, sportskih i zabavnih aktivnosti, da podržimo sve programe i manifestacije Udruženja penzionera, i da obezbedimo povlastice koje vam pripadaju“, rekao je Živanović.

U kulturno-umetničkom delu programa učestvovovali su učenici iz inđijskih škola, kao i članovi Zavičajnog društva „Đorđe Vojnović“ iz Inđije.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: