STARI SLANKAMEN na mapi SVETA-krajem jula stiže najveća međunarodna regata

Najdužu, najstariju i najveću međunarodna veslačku i kajakašku TID regatu 64. put ugostiće i dočekati u utorak 30. jula u Starom Slankamenu predstavnici Turističke organizacije opštine Inđija sa čelnim ljudima lokalne samouprave, a svečani doček je organizovan je i ove godine u banji „Dr Borivoje Gnjatić“.

Podsećamo, regata je krenula 23. juna iz nemačkog grada Ingolštata, a više od 100 kajakaša preveslaće preko 2500 kilometara ka obali Crnog mora.

Foto: Tradicionalni doček u Starom Slankamenu

Svetski kajakaši kampovaće u 61 mestu duž Dunava u osam zemalja. U Srbiju, odnosno u Apatin, 24.jula uploviće kajakaši iz Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Bugarske, Rumunije, Holandije, Švajcarske, Francuske i naravno Srbije.

DOBRODOŠLI U STARI SLANKAMEN: Upoznajte predivno mesto na Dunavu

Stari Slankamen će i ove godine biti jedno od etapnih mesta gde će kajakaši kampovati, a organizator TID regate kroz Srbiju je Odbor za turizam Kajakaškog saveza Srbije uz pomoć domaćina turističkih organizacija, opština i gradova kroz koje učesnici regate prolaze.

 

Foto: Mesto za kampovanje u slankamenačkoj banji

-Pripremili smo im prostor za kampovanje, turističku turu razgledanja Starog Slankamena, obilazak vinarije Acumincum, večeru i prigodan program kroz koji prezentujemo našu kulturu i tradiciju navodi Maja Bošnjak, direktorica Turističke organizacije opštine Inđija.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *