STARI SLANKAMEN će iduće godine zasijati novim SJAJEM

Na samo 15 kilometara od Inđije na tromeđi Srema, Bačke i Banata, na mestu gde se Tisa uliva u Dunav smešten je Stari Slankamen, mesto gde na svakom koraku možete videti tragove istorije. Smešten je na atraktivnoj istorijskoj i geološkoj lokaciji, na nadmorskoj visini od 80 metara.

SVETSKO A NAŠE: Lesni profil u Starom Slankamenu VIDEO

Stari Slankamen svakako predstavlja biser turizma inđijske opštine, te su napravljeni prioriteti i planovi za uređenje ovog mesta u 2020. godini.

Kako navode nadležni  planom je predviđeno uređenje pešačke staze od behaton ploča u ulici Dr Borivoja Gnjatića,, sanacija klizišta, postavljanje novih klupa, kanti, žardinjera i dečijih mobilijara.

Novim planom je takođe predviđeno uređenje dunavske obale, odnosno plaže kao i postavljanje zaštitnih i dekorativnih ograda kažu nadležni u Inđiji.

Podsetićemo samo na neke od znamenitorsti koje Stari Slankamen ima a to su: lesni profil jedinstven u Evropi, ostaci tvrđave Acumincum, najstarija banja u Vojvodini, crkva Svetog Nikole, izvor slane vode-Slanača, ušće Tise u Dunav, dve rečne marine, tursko-kupatilo i prelepu dunavsku obalu.

STARI SLANKAMEN: Šetnja kroz vekove-od Rimljana do današnjih dana….(FOTO)

Stari Slankamen dobiće potpuno novi izgled jer je ovo mesto najvažnija turistička destinacija opštine Inđija poručio je u više navrata prvi čovek opštine Inđija Vladimir Gak i poručio:

– Tek planiramo ulaganja u Stari Slankamen, ovo mesto će dobiti potpuno novi i lepši izgled. Za to je potrebno vreme, jer rešavamo ključne prioritetne probleme jedan po jedan.

-Imamo jasan plan kako ćemo raditi u narednim godinama, i što je najvažnije sve do sada ide po zacrtanom planu poručio je predsednik Gak.

Očekuje se da nakon radova Stari Slankamen zasija novim sjajem i postane prava turistička atrakcija za turiste.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Godina istorijskih projekata u Inđiji“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

#gak #indjija #investicije

 

Foto: Marina kod Mike alasa
Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram