naslovna kzm opstine stara pazova potpisala ugovor sa ministarstvom turizma i omladine o finansiranju projekta izrade strategije za mladeMladi su ključni resurs zajednice i njihov razvoj je i razvoj same lokalne zajednice u kojoj žive.

U skladu sa tim, Opština Stara Pazova prepoznaje značaj sistemske bridge o mladima kako bi stvorila uslove i postavila osnove za njihov celovit razvoj. Te je tako kroz projekat “Strategijom do razvoja mladih – izrada strategije za mlade” koji sprovodi Kancelarija za mlade opštine Stara Pazova, a finansira Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije u september ove godine započela sa procesom izrade strateškog dokumenta kojim kroz međusektorsku saradnju postavlja temelje za sveobuhvatnu podršku mladima, ističući ključne aspekte njihovog života, kao i izazove sa kojima se susreću.

Cilj ovog projekta jeste da se uradi istraživanje potreba mladih i na osnovu toga izradi strateški dokument program za mlade naše Opštine. Kroz projekat “Strategijom do razvoja mladih – izrada strategije za mlade” nastavlja se kontinuirano bavljenje mladima u skladu sa njihovim potrebama i interesovanjima, razvija omladinska politika na lokalnom nivou i osnažava rad kancelarije za mlade.

Takođe, ističe se važnost kreiranja inkluzivnog i podsticajnog okruženja koje podržava različitost i podstiče aktivno učešće mladih u lokalnom društvenom, kulturnom i ekonomskom životu lokalne zajednice.

Sistemska briga o mladima i njihovim potrebama ne doprinosi samo ličnom razvoju mladih, već jača i samu lokalnu zajednicu. Na ovaj način mladima se pruža prilika da postanu aktivni građani, lideri i pokretači pozitivnih promena u lokalnoj zajednici.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: