STARA PAZOVA Opština sa najnižom stopom nezaposlenosti

U staropazovačkoj opštini bez posla je trenutno 1.500 lica što je u odnosu na broj stanovnika podatak koji upućuje na to da je u pitanju jedna od opština sa najnižom stopom nezaposlenosti u Srbiji.

Veliki broj kako domaćih tako i stranih kompanija  upravo ovde između dva najveća grada u našoj zemlji izgradilo je pogone i zaposlilo veliki broj ljudi kako iz ove sredine tako i iz obližnjih opština i gradova.

Kako kažu u lokalnoj samoupravi ključni su razlozi što strane kompanije ali i domaće zakupljuju zemljište u nekoj od industrijskih zona, a tu se između ostalog navodi:

-Veliki broj postojećih investitora, zuzetan strateški položaj za razvoj privrede, blizina važnih saobraćajnica u regionu: autoputa E-70 i E-75 i magistralnog puta M-22, razvijeno preduzetništvo (veliki broj malih i srednjih preduzeća),infrastrukturno opremljenje industrijskih zona kao i poreske olakšice kažu nadležni u Staroj Pazovi.

Prema njihovim rečima, na razvoj opštine uticalo je i na doseljavanje, a samim tim i povećan broj stanovnika. Dobijanjem statusa grada, građanima će biti olakšano funkcionisanje u nekoliko sfera društvenog života.

Jedan od prioriteta lokalne samouprave u prethodnih nekoliko godina bila je borba sa nezaposlenošću što im je, kako kažu, pošlo za rukom, s obzirom da Stara Pazova beleži najnižu stopu nezaposlenosti u Srbiji, ispod četiri odsto.

I ove godine opština Stara Pazova u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje raspisala je Javni poziv poslodavcima za dodelu subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima u 2020. godini.

Nakon realizacije pomenutih mera koje lokalna samouprava sprovodi svake godine očekuje se da stopa nezaposlenosti bude još niža.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Opština Stara Pazova-Lider zapošljavanja u Sremu“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Stara Pazova.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Podelite sa prijateljima:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *