Povodom predstojećeg Regionalnog sajma privrede koji se održava 28. i 29. septembra u Novoj Pazovi  prvi čovek opštine Stara Pazova Đorđe Radinović na konferenciji za medije najavio je početak izgradnje nove Tehničke škole u Staroj Pazovi.
Radinović je najavio ovaj važan projekat, koji ima za cilj efikasnije zapošljavanje mladih i bolju konkurentnost radnih mesta.

To će biti ostvareno kroz izgradnju pomenute srednje Tehničke škole i otvaranje Regionalnog trening centra sa internatom po principu dualnog obrazovanja.

Centar će imati kapacitet za 800 učenika sa područja Srema,ali i cele Srbije. Ovim će se obezbediti i dovoljno adekvatnih stručnih kadrova u skladu sa utvrđenim potrebama lokalne privrede.

Trening centar će biti organizovan na osnovu austrijskih iskustava za 800 polaznika, kao kombinacija trogodišnjeg zanatskog i četvorogodišnjeg obrazovanja profila tehničara rekao je Predrag Mujkić direktor Regionalne privredne komore.

 

On je ocenio da je Srbija dostigla nivo da se, usled privrednog razvoja i realnih potreba koje se nameću, sada fokusira i na usklađivanje obrazovnih profila koje nudi školski sistem, ističući i da su se mnogi „navikli na fluktuaciju“ jer ne mogu svi raditi na teritoriji opština i gradova u kojima žive, ali da će se ovim merama doprineti upravo takvoj težnji da stanovništvo ima mogućnost da živi i radi u sredinama odakle potiče.

U opštini Stara Pazova, koja u četiri industrijske zone ima više 1.000 preduzeća, 3.000 preduzetnika, uz oko 4.000 poljoprivrednih gazdinstava i po ekonomskoj razvijenosti jedna je od vodećih lokalnih uprava u Srbiji, ipak nedostaje kvalifikovane radne snage jer je stopa nezaposlenosti ispod tri posto.

Tekst je napisan u sklopu projekta “Godina velikih investicija u Pazovi” koji je sufinansiran je sredstvima iz budžeta opštine Stara Pazova.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: