Da je opština Inđija i dalje interesantno mesto, pokazuje činjenica da je poslednje dve godine veliki broj  medija pisao o Inđiji kao najboljem mestu za porodicu. Pored velikog broja radnih mesta koja su otvorena sa nekoliko važnih investicija, Inđija se u srpskim medijima izdvojila kao značajna turistička destinacija.

INĐIJSKI TURIZAM

U prilog tome govore dva kapitalna projekta u turizmu koja su doprinela tome da se o Inđiji priča kako u Srbiji tako i u zemljama u okruženju, a to su Keltsko selo i Srpska Kapadokija na Krčedinskoj adi.

Samo Keltsko selo ove godine je posetilo oko 35.000 turista u najvećem broju đačkih ekskurzija, a deca su imala priliku da učestvuju u brojnim radionicama, organizovani su koncerti, književne večeri i stand up programi. Takođe u okviru Keltskog sela radio je i Avantura park za najmlađe. Poslednji u nizu događaja pred samo zatvaranje u Keltskom selu je organizovan Viteški dan, nesvakidašnji spektakl sa srednjovekovnim vitezovima.

O Srpskoj Kapadokiji su izveštavali svi srpski mediji i uticajni influenseri i novinari. Podsetićemo, Srpska Kapadokija smeštena je na pola puta između Beograda i Novog Sada. Za sve posetioce bio je organizovan prevoz do Krčedinske ade brodom i katamaranom.

Let traje oko 10 minuta, a visina letenja iznosi oko 60 do 70 metara iznad Krčedinske ade. Na raspolaganju su dva velika balona kapaciteta do 20 ljudi i pet manjih balona, koji mogu primiti do 4 osobe. Cena vožnje balonom u Srpskoj Kapadokiji iznosi 5.940 dinara po osobi.

TOYO TIRES

Svi svetski mediji preneli su vest da je najpoznatiji japanski investitor  zakupio parcelu u Inđiji i da gradi fabriku. Takođe pisalo se i o tome koliko su pregovori trajali, da je obavljeno više od 20 sastanaka, kao i da je Vlada Republike Srbije direktno bila uključena u realizaciju ove investicije. Tako je i 14. decembra 2022.godine predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i poručio tada da je najponosniji predsednik na svetu.

Foto: rolomatik

 

Podsetićemo, reč je o investiciji u vrednosti od 382 miliona evra, što je najveća japanska investicija do sada u Srbiji. Tojo je najavio da će fabrika u Inđiji do 2023. godine sa oko 560 srpskih radnika proizvoditi godišnje pet miliona Tojo guma. Opština Inđija je obezbedila zemljište površine 63 hektara i neophodnu infrastrukturu.

SCENA FEST

O Opštini Inđija pričalo se i mediji su pisali ovog leta kada je na “Scena festu” nastupila najveća muzička zvezda Zdravko Čolić, koji je oduševio inđijsku publiku. Nedugo nakon toga u Inđiji je na humanitarnom koncertu na Trgu kod Pošte nastupila još jedna velika muzička zvezda, a reč je o Lepoj Breni.

SCENA FEST 2023: Najveće muzičke zvezde u Inđiji - Sremske Novine

NAJTRAŽENIJE VIKENDICE

Prеma podacima Rеpubličkog gеodеtskog zavoda, u poslеdnjе tri godinе u Inđiji jе prodato višе od 500 vikеndica.
Prošlе godinе taj broj jе bio 130, 2021. 144, u doba pandеmijе prodato jе 176 vikеndica, a u u prvom polugodištu ovе godinе 64.
U Inđiji jе najjеfitnija vikеndica koštala 1.500, a prodata jе u doba koronе, dok jе ovе godinе minimalna cеna “skočila” na 7.000 evra. Najskupljе kućе za odmor u Inđiji su prošlе godinе dostizalе cеnu od 200.000 dok u prvm polugodištu ovе godinе najjskuplja nijе prеlazila sumu od 130.000 evra.
Ovo su samo neke od tema kojima su se bavili mediji, kada je reč o Inđiji. Jedna je činjenica, a to je da se u Inđiji radilo, gradilo i pevalo u prethodnih godinu i po dana.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ Opština Inđija priča o uspehu“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine  Inđija.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: