Turistička organizacija opštine Inđija pokrenula je jedinstveni projekat simboličnog naziva Srpska Kapadokija, u okviru kojeg će posetiocima Krčedinske ade biti dostupni baloni za panoramsko razgledanje. Na ovaj način će se Inđija i njena okolina bolje pozicionirati na turističkoj mapi Srbije. Baloni će poleteti već 1. juna ove godine, a prvi baloni već su krenuli od Kapadokije put Inđije.

Prema rečima Milana Bogojevića direktora Turističke organizacije opštine Inđija, ove godine Inđija postaje još bolja destinacija na turističkoj mapi Srbije.

-Posetiocima će od juna biti na raspolaganju pet malih balona, koji će moći da prime četvoro ljudi i dva velika, kapaciteta do 20 osoba. Cena leta po osobi će biti 6.000 dinara a u sat vremena može da se preveze do 500 ljudi. Osim vikendom, vezani letovi balonima biće dostupni i u dva radna dana. Radnim danima će letovi biti dostupni pred zalazak sunca, a vikendom u jutarnjim satima. Reč je o letu balona u vis do jedno 70 metara. Tu levitira u vazduhu u jednoj tački i vezan je sa tri kanapa. Biće mogućnosti za fotografisanje i uživanje u prelepoj Krčedinskoj adi objašnjava Bogojević.

On je dodao i da je u planu nabavka katamarana koji bi prevozio putnike od Krčedina do Krčedinske ade, kao i gradnja dva pristana. Biće postavljen i turistički info centar, gde će posetioci imati prilike da se osveže uz kafu, sok i doručak, a tu će biti i stručni vodiči koji će voditi turiste u fotosafari ali će ih kroz kratka usputna objašnjenja edukovati i upoznati ih sa nastankom biljnog i životinjskog sveta u Krčedinskoj adi.

Please follow and like us:
Pin Share
Podelite sa prijateljima: